13 тройки донесоха първи трофей на Фенербахче в Евролигата


13 тройки донесоха първи трофей на Фенербахче в Евролигата
(сн. euroleague.net)
21-05-2017 23:02

Фенербахче е новият шампион на баскетболната Евролига. Във финалния мач като домакин в препълнената и гръмогласна зала „Синан Ердем Доум” в Истанбул турският тим спечели с 80-64 срещу Олимпиакос. Победата дойде след страхотна стрелба от тройката на домакините, които водеха през целия мач и не оставиха съмнение кой заслужава титлата този сезон. Това е първа европейска титла за тима и турски отбор като цяло. За старши-треньора на Фенерите Желко Обрадович това е девета титла в Евролигата като старши-треньор с пети различен отбор.

 

Фенербахче, подкрепян от цялата зала, започна мача страхотно и водеше още от първите секунди. След една четвърт разликата беше 8 точки, а въпреки че на моменти през втората тя стана двуцифрена, на почивката Олимпиакос се приближи само на 5 точки. След подновяването на играта домакините изиграха стабилна четвърт, в която играха добра защита и успяха да се откъснат с 12 точки напред при 60-48. През последната четвърт Олимпиакос не успя да издържи срещу безпощадната стрелба от тройката на Фенербахче и разликата скочи още повече, за да се стигне до категоричната победа.

 

С по 17 точки и 5 борби за победителите завършиха Богдан Богданович (3 тройки) и Никола Калинич (4 тройки). Луиджи Датоме завърши с 11 точки и 6 борби, а Епе Юдо – с 10 плюс 9.

 

За Олимпиакос Кем Бърч отбеляза 14 точки, а 10 плюс 4 борби записа Никола Милутинов.

 

Стефан Михайлов, пратеник на BGbasket.com в Истанбул, Турция


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФЕНЕРБАХЧЕ - ОЛИМПИАКОС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Фенербахче, Олимпиакос, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи