Тони Дечев: Важно е как ще се представим в цялата серия


Тони Дечев: Важно е как ще се представим в цялата серия
(сн. lap.bg)
22-05-2017 20:51

Старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев поздрави своите баскетболисти за победата над Берое. Той обаче предупреди, че това е само един мач и е важно как неговият отбор ще се представи в цялата серия. Ето какво каза още наставникът пред БНТ:

 

„За един мач всеки играч може да намери сили, но е важно как ще се представим в цялата серия. Дано наистина момчетата са в такава форма, в каквато всички смятат. Това ще го видим в серията. Продължаваме да играем пак по същия начин, с това темпо и с тази агресия.

 

Не мисля, че ситуацията между Аврамов и Рейли-Рос е повратният момент. Той дойде през второто полувреме от многото грешки, които направи отборът на Берое. Много от тях бяха предизвикани от добрата ни защита, която през първото полувреме не работеше толкова добре. Ние ги принудихме от 4 грешки през първото полувреме да направят 14 през второто. Вкарахме доста точки след техни грешки, което смятам, че беше разковничето.

 

Все още не можем да контролираме емоциите си, когато поведем, да бъдем малко по-търпеливи и по-умни. С два коша искаме мачът да свърши, а това е невъзможно. Това е финал и аз смятам, че и двата отбора ще играят до последната секунда.

 

Темата за съдийството амбицира много моите играчи. Преди да започне финалната серия съм казал, че те в момента трябва да играят единствено и само за себе си. Никъде досега не чух някой да говори за нашите баскетболисти как играят, а ние имаме петима национали. Говори се само за съдийството.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи