Строителната гимназия спечели петото издание на 3х3 купа "Васил Манченко"


Строителната гимназия спечели петото издание на 3х3 купа
24-05-2017 09:45 | sport.bnt.bg

Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия спечели петия турнир по баскетбол 3х3 за купа "Васил Манченко".

 

Няколко събития от феста „Спортувай в твоя град“ събраха 120 ученици от елитни столични гимназии.

 

Победителите от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия получиха преходната купа и смартфони от Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол, и Милен Велчев, член на УС на БФБ.

 

СГСАГ в състав Стефан Караганев 12 А, специалност архитектура с английски език, Добри Сталев 12А, Николай Леков 12 Г – геодезия, Петър Пулев 12 ж – транспортно строителство, победи в оспорван финал 22 СУ с 19:15.

 

Преди това в полуфинала випусниците елиминираха по-малките от тях играчи на 164 езикова гимназия с преподаване на испански език – 11-7.

 

В групата играчите на Йото Гарабедов последователно и с лекота за разлика минимум 5 точки взеха скалповете на: Първа английска, Професионалната гимназия по електротехника и автоматика, Националната търговско банкова гимназия и 133 СУ "Пушкин".

 

22 СУ отстрани трудно на полуфинала дебютанта в надпреварата Търговско банковата гимназия с 11:9, стигнал от първи път до финалната четворка. В групата си възпитаниците на преподавателя Рени Николова преодоляха също всичките съперници, но не толкова убедително: Професионалната гимназия по телекомуникации с 11:6, 164 испанска езикова гимназия в много оспорван мач - 6:4, шампиона от 2016 г - Софийската математическа гимназия с 9:6 и 119 СУ със 7:5.

 

За третото място – НТБГ – 164 Испанска езикова гимназия – 15-9.

 

Първият трофей Георги Панов за шампиона на София в стрелбата от тройката спечели Пламен Василев от Националната търговско банкова гимназия. В конкуренция на 9 снайпериста - с 3 точни удара от 6 опита той си осигури смартфон. Връчиха му го  Лили Панова, съпруга на легендата Георги Панов, който напусна този свят, но не и историята на българския баскетбол с неговите сребърен и бронзов медал от европейски първенства и три участия на олимпийски игри. В церемонията по награждаване взе участие проф. Пенчо Гешев, ректор на НСА.

 

Ангел Терзиев от 22 СУ е борец номер 1 на турнира, неговият съотборник Ерик Искренов - е най-добър реализатор, а отличието най-ценен играч на турнира взе баскетболистът на Левски и БУБА Николай Леков /СГСАГ/.

 

MVP на турнира - Николай Леков

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 3х3
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи