Везенков говори само за бъдеще с Барселона


Везенков говори само за бъдеще с Барселона
24-05-2017 13:09 | BGBasket.com

Крилото на Барселона Александър Везенков бе специален гост на радио КОПЕ в Испания, на баскетболната програма Showtime.

 

Въпреки че е спряган все по-усилено за Драфта на НБА, Везенков не коментира изобщо темата. Той сподели причините за трудния сезон на Барселона и накрая завърши с очакванията си за един по-добър следващ с екипа на каталунците.

 

Барселона изостава с 0-1 победи от Валенсия в първия кръг от плейофите в Лига Ендеса. Мач №2 е в четвъртък.


"Най-важно е играчите да играят няколко години заедно, за да успеят да създадат колектив. Да, ако не спечелят нищо в рамките на 5 години, тогава може би са нужни промени, но е нужно време. При нас имаше много контузии, много проблеми, през целия сезон, те ни повлияха, нямаше какво да направим," призна българският национал. "В Евролигата например, Барселона винаги е била от топ отборите, претендент за участие във Финалната четворка. Но контузиите ни попречиха да блеснем този сезон."

 

"Имаме да работим цяло лято, за да станем по-добри, през следващия сезон да имаме по-добри моменти. Но и сега все още нищо не е свършило," категоричен бе Везенков.

 

Той даде и предпочитания и мнение за най-вероятния Финал в НБА: "Голдън Стейт ми харесва повече като стил на игра, но мисля, че Кливланд се намират в по-добра форма."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Барселона, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи