Лукойл Академик отново уби Берое в третата част, вече е на победа от титлата


Лукойл Академик отново уби Берое в третата част, вече е на победа от титлата
(Снимка: Lap.bg)
24-05-2017 20:27

Лукойл Академик е само на победа от защита на титлата си в Национална баскетболна лига, след втора победа над Берое, този път с 82-73.

 

Третият мач е в Стара Загора в събота, от 18.00 часа.

 

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на Румен Хаджиянков.

 

Равностойната игра през първите пет минути от двубоя доведе до поредица смени на водачеството. Серия от 8-0 за Лукойл Академик обаче даде ранен аванс от 7 точки за домакините, след по-добрата им борба под коша и по-успешните завършващи подавания.

 

Берое обаче изобщо не се отказа от битката, бързо навакса изоставането си, и стопи изоставането до края на първата част, а с тройка на Тихомир Желев поведе в началото на втората. Академик не успя да реализира в първите близо 4 минути от втория период, преди Божидар Аврамов да наниже тройка за 22-24.

 

Берое продължи инерцията, дръпна с 6 точки в средата на четвъртината, но след няколко поредни неуспешни атаки, позволи лесно Лукойл да се доближи до само три. Разликата се въртеше около 4-5 точки до края на полувремето, което обаче дойде след тройка на Божидар Аврамов за 36-37.

 

С първата атака за второто полувреме Лукойл вече поведе, качи разликата на 5 точки и дори пропусна да се откъсне още повече. Берое за пореден път изравни, до 44-44, но набързо четирима играчи на Любо Минчев се оказаха с по три лични нарушения. Страхотни изяви на Христо Захариев и в защита, и в нападение, възнаградиха домакините с 6 точки преднина - най-голямата от първата част насам. За първи път в мача разликата стана двуцифрена след тройка на Димитър Димитров минута и половина преди края на третия период - 58-47.

 

По подобие на първата среща, Лукойл успя да наложи волята си в третата част, която спечели с 24-14, и по този начин влезе в последната с добър аванс от 9 точки. Шейн Гибсън напусна за пет лични нарушения в средата на финалната четвърт, когато нещата вече придобиха доста лоши измерения за Берое. Впоследствие, при последния опит на старозагорци да намалят, Николай Николов също напусна за натрупани нарушения.

 

Заключителните 2 минути стартираха с 10 точки в полза на Академик, и опитният тим на Тони Дечев не позволи изненада в края.

 

Лукойл Академик спечели убедително борбата под коша, направи и много повече асистенции. Берое изпълни повече и вкара повече наказателни удари, но позволи твърде много точки на съперника след грешките си.

 

Стив Зак завърши със 16 точки и 12 борби за Лукойл Академик, Максим Корниенко и Дани Гибсън добавиха по 14.

 

Брандис Рейли-Рос записа 27 за Берое.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Любомир Минчев, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи