Тони Дечев: Нашият отбор е по-класен


Тони Дечев: Нашият отбор е по-класен
(сн. lap.bg)
24-05-2017 21:19

Старши-треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев коментира победата на отбора си срещу Берое във втория мач от финалната серия на НБЛ в Правец:

 

„В съблекалнята казах на момчетата, че трябва да отговорят на начина, по който играе Берое. Това беше разликата през първото полувреме. Когато един отбор като нашия, който аз смятам за по-класен, изравни желанието, агресията и начина, по който играе в защита и се бори за всяка топка, е нормално след това да излезе класата. Отборът на Берое има страхотни момчета като индивидуалности, но аз смятам, че нашият е по-класен.

 

Аз съм много щастлив от това, че един отбор като Берое, който от скоро започна да развива баскетбола на такова високо ниво, успя да напълни залата в Стара Загора. Това е най-радващо от всичко. Не виждам смисъл от друго. И ако питате моите момчета дали предпочитат да играят в такава зала или празна, съм сигурен, че ще кажат, че искат да играят в пълна зала, независимо че тя ще бъде за противника.

 

Притесняваше ме, че играехме много меко през първото полувреме, а Зак и Корниенко имаха по три фаула. Това е странното. Но аз смятам, че това се дължеше повече на играта на външните играчи, на гардовете. През второто полувреме те внесоха доста повече агресия.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тони Дечев, Лукойл Академик, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи