Точното време, на точното място


Точното време, на точното място
(Снимка: Euroleague.net)
29-05-2017 11:31 | BGBasket.com

Понякога звездите се подреждат по един невероятен начин и всичко върви като песен.

 

На Желко Обрадович, нещата често му се подреждат по този начин, затова и често се случва купата да е в неговите ръце.

 

Вече девет пъти легендарният треньор вдига трофея от Евролигата, рекорд, с пет различни отбора, разбира се, също рекорд, който надали скоро някой ще подобри. Величието на Желко Обрадович бе една от основните теми след спечелената титла от Фенербахче.

 

Някак на заден план обаче остана невероятният начин, по който звездите се наредиха за турския тим през миналия уикенд.

 

Още от първата минута в Истанбул се виждаше, че няма начин Фенербахче да не спечели трофея. Целеустремен, боеспособен и напълно концентриран, отборът на Обрадович бе олицетворение на баскетболната мечта. В тези три дни, всичко се подреждаше напълно по плана на домакините, без нито едно кривване встрани, без нито една грешна

стъпка.

 

След отпадането на ЦСКА Москва, защитаващ титлата си, никой дори не се съмняваше в развитието на финала. Да, и трите други отбори бяха добри, но това бе всичко.

 

ЦСКА пристигна в Турция без каквато и да е било концентрация. Свръхплатените звезди от Москва сами си загубиха мача с Олимпиакос, а след това играха с крайно безобразен Реал Мадрид за бронза. Реал пъкк просто не бе достатъчно подготвен за мощта на Фенербахче в полуфинала.

 

Олимпиакос направи каквото можа, направи точно това, което се очакваше, в полуфиналната среща с ЦСКА. На финала обаче нямаше какво да стори. Никола Калинич обезличи Василис Спанулис, а без диригента си, гърците не намериха никакви начини да наранят съперника.

 

А за Фенербахче, звездите си бяха подредени отдавна. Дори ЦСКА да бе техен съперник на финала, нямаше да има значение. След труден сезон с контузии, всички играчи на Обрадович, от първия до последния, бяха в оптималното си състояние точно навреме. На точното място.

 

И когато всички класни играчи в състава на Фенербахче дадат най-доброто от тебе си, тогава просто нямаше какво друго да се случи...

 

За кеф на пълната зала, голяма част от Истанбул и Турция, и разбира се, на всички ценители на баскетбола. И 12 силни мъже и техните треньори и щаб.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Фенербахче
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи