Любо Минчев: Вдигнахме много летвата


Любо Минчев: Вдигнахме много летвата
(сн. lap.bg)
29-05-2017 20:59

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев поздрави играчите си за това, че са се борили до последно в мача срещу Лукойл Академик. Той отдаде заслуженото на шампионите и заяви, че следващият сезон ще бъде много по-труден за неговия тим. Причината е, че очакванията към Бере са вдигнали значително след успешното представяне през тази година. Ето какво още сподели Минчев пред БНТ:

 

„Поздравявам отбора на Лукойл. Изиграха днес един доста добър мач с много късмет. Ако в предния двубой имаха по-слаб процент, днес се надскочиха. Играха обаче добре като цяло и заслужено ги поздравявам.

 

Най-трудно ми беше във втората четвърт, когато още в началото си взех и втория таймаут и вече нямаше какво друго да направя, а отборът продължаваше да играе доста неорганизирано и слабо. Винаги съм акцентирал върху това да не се предаваме, а да играем докрай и затова трябва специално да поздравя моя отбор. За съжаление обаче в най-важните моменти, когато съкратихме разликата, не играхме добре.

 

Залата е пълна, това е най-радващото нещо. Когато човек върви по улиците из града, вижда доста хора, облечени с наши екипи. Те разбират и виждат успехите, които ние сме постигнали и по този начин градът се пали по баскетбола.

 

След този сезон ще ни бъде много трудно догодина. Това ще ни е проблем, вдигнахме доста летвата. Досега беше лесно от гледна точка на това, че каквото и да направим, то е добро и е успех. Очакванията към нас вече са доста по-големи. През последните две години Берое играе все по-сериозна роля в нашето първенство и всеки успех ще бъде приеман за нещо нормално, а всеки неуспех – като провал.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи