Тодор Стойков: По-добри сме и заслужено спечелихме


Тодор Стойков: По-добри сме и заслужено спечелихме
29-05-2017 21:47

Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков бе доволен след поредната спечелена шампионска титла. Според него успехът срещу Берое е заслужен, тъй като неговият тим е по-добрият. Стойков разкри, че все още не се знае със сигурност дали Тони Дечев ще остане на треньорския пост, но той е първият вариант за наставник на отбора. Ето какво още сподели Стойков пред БНТ:

 

„За мен всички титли са сладки, така че съм щастлив, че спечелихме. Като за финал мисля, че се получи един изключително сериозен двубой, не само този, а и четирите. Двата отбора играха мъжки. Нашият отбор е по-добрият и заслужено спечели.

 

Сезонът беше на плюсове и минуси, но това го има в спорта. Като цяло нашият отбор беше постоянен през целия сезон, стана първи в редовния и заслужено победи. Спечелихме шест пъти срещу Берое, а те два. Ние ги поздравихме за Купата, спечелиха съвсем заслужено. Не мисля, че сезонът не е успешен, както много хора го определят. Играхме 14 мача в Европа, което е с два повече от миналата година.

 

Тони Дечев първо повярва на моето предложение и за тези две години и половина с президента стояхме зад него, макар и да загуби Купата през миналата година и тази. Ние показахме, че държим на него и дадохме шанс на един български треньор да се развива. Дали той ще остане, трябва да питате и него. Може да иска да ходи в по-голям отбор и да има предложение от някъде. Със сигурност Тони Дечев е първият вариант за треньор на нашия отбор. Ще седнем и ще говорим, може да има и по-големи финансови претенции. Важното е, че откакто дойде, стана три пъти шампион.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Тодор Стойков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи