Финалите за юноши започват, скрити фаворити дебнат ЦСКА и Левски


Финалите за юноши започват, скрити фаворити дебнат ЦСКА и Левски
Шампионът от 2016-та Левски е в доста различен състав този сезон
31-05-2017 09:00

BGbasket.com, Viasport.bg и Sportmedia.tv ще излъчат почти всички мачове от първенството

 

Зала "Триадица" ще събере най-добрите баскетболисти при юношите до 19 години във финалния турнир, който стартира от днес до неделя, 4 юни.

 

В битката за медалите ще участват ЦСКА, Черно море Тича, Академик София, Рилски спортист, Левски, Тунджа, БУБА Баскет и Дунав 2016.

 

Лидерите от сезона в Западната А група ЦСКА и Левски влизат в турнира като фаворити на хартия, но със сериозни кадрови проблеми.

 

"Червените" загубиха MVP на Купата за юноши Георги Кендеров заради тежка травма, Кръстан Кръстанов също не е в оптимална форма, а Левски не може да разчита на Николай Русимов и Румен Цанков.

 

За разлика от тях, Черно море Тича набра страшна скорост в последно време, макар че разчита на по-млад състав от останалите и варненци изглеждат като скрития фаворит в група А.

 

На пръв поглед група А изглежда като по-слабия поток, но всъщност три от отборите са напълно и абсолютно равностойни, а Дунав винаги е в състояние да изненада всеки в България с топреализатора си Николай Титков. Фактът, че през сезона русенци не са играли срещу западните отбори, също ги прави по-опасни от всякога.

 

В група Б проблемите на ЦСКА определено дават сериозни надежди на БУБА Баскет. БУБА страдаше от травмите на Владиян Аврамов и Пламен Василев в хода на сезона, но сега и двамата са на линия за финалите, а тимът може да бъде подсилен в последния момент и от Георги Митровски.

 

В тази група програмата прави много важен още първия сблъсък, между Тунджа и ЦСКА, където на момчетата на Йордан Колев ще се налага да се справят със силната игра на ямболии в подкошието. Рилски спортист залага на агресивния си стил през сезона, за да постига успехи, затова техничните играчи срещу самоковци винаги имат проблеми.

 

Кой ще вдигне купата в зала "Триадица", ще знаем в неделя около 16.45 следобед. Ще я защити ли Левски, ще я завоюва ли ЦСКА, или някои ще успее да свали двата тима от върха, гледайте в BGbasket.com, Viasport.bg и Sportmedia.tv, които ще излъчат на живо всички мачове от турнира, а в сайтовете ни ще можете да намерите новини, галерии, записи на мачовете, програма, резултати, класиране и статистика.

 

Сайтовете BGbasket.com, Viasport.bg и Sportmedia.tv ще излъчат почти всички мачове от първенството.

 

BGbasket.com ще връчи и вече традиционната награда на името на Тони Божанков за Най-добър треньор на турнира.


 

ПРОГРАМА ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА A ЗА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

 

ПРОГРАМА ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА B ЗА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

 

ПЪЛНИ СЪСТАВИ НА ОТБОРИТЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА (19), Тунджа Ямбол (19), Левски (19), Черно море Тича (19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи