След седмица решават дали Тони Дечев остава начело на шампионите


След седмица решават дали Тони Дечев остава начело на шампионите
(сн. lap.bg)
02-06-2017 16:07 | Мария Маринова

След около седмица трябва да стане ясно дали Тони Дечев ще продължи да води Лукойл Академик и догодина. Договорът на наставника изтече след края на този сезон, като предстоят преговори за нов.

 

„Моят договор изтече. Нормално е първо ръководството да направи оценка на работата ми и когато решат да предложат нов договор към мен, аз да съм наясно със собствените си позиции, цели и амбиции.“, заяви Дечев.

 

„Трябва да помисля, да реша какво ще правя и когато има истинско предложение, сядаме на масата, всеки казва своите виждания и евентуално се стига до подпис.“, добави той.

 

Спортният директор на клуба Тодор Стойков отново заяви, че Тони Дечев е първи избор за треньор на шампионите. „Мисля, че показахме, че нашият клуб се развива по малко по-различен начин. Взимаме решенията трезво, а не под емоции. Логичното в ситуацията е, ако треньорът иска, да продължим нашата съвместна работа. Това е въпрос на мой разговор първо със собственика на отбора, да видим положителните и отрицателните неща, успехите и неуспехите и да преценим.

 

Въпреки че загубихме Купата, дадохме шанс на треньора, което показва, че ние седим зад него и има нашата подкрепа. Дал съм му една седмица почивка, да седне и да си направи анализа, и след това ще се съберем и ще видим какво е неговото мнение. Тони Дечев е първият вариант за треньор на нашия отбор. Ние се опитваме да развиваме българските треньори и българските играчи, доколкото е възможно.“, заяви Стойков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Тодор Стойков, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи