Обмислят промени във формата на първенството и Купата при мъжете


Обмислят промени във формата на първенството и Купата при мъжете
06-06-2017 19:08 | Мария Маринова

През следващия сезон първенството при мъжете и турнирът за Купата на България може да се провеждат по нов регламент. По време на Общото събрание на НБЛ, което се проведе днес, бе обсъдено броят на мачовете да бъде увеличен, разкри Иван Чолаков пред BGbasket.com.

 

„Относно формата на първенството обмисляме дали четвъртфиналите например да не се играят във формат 2 от 3, както досега, предвид на това, че тази година стана интересно първенство и много равностойно. Обмисля се дали да вдигнем бройките на четвъртфиналите на 3 от 5 и дали финалът да е 4 от 7.“, заяви Чолаков.

 

Има и идея турнирът за Купата на България да се провежда във формат, подобен на този в Гърция. „Обсъжда се да преминем на гръцкия вариант, в който се играе на разменено гостуване, като на този етап не участват първите четири отбора от първенството. Това е основното“, добави досегашният председател на НБЛ.

 

Все още обаче обсъжданите промени не са приети официално. Очаква се окончателното решение да бъде взето в края на юни, когато трябва да има ново Общо събрание на НБЛ.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Иван Чолаков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи