Юношите започват подготовка за Европейското първенство в Белмекен


Юношите започват подготовка за Европейското първенство в Белмекен
(сн. БФБ)
08-06-2017 19:26 | basketball.bg

Националният отбор за юноши ще започне подготовка за Европейското първенство в Белмекен. Тимът, воден от Мануел Марков, заминава за първия етап от лагера си в петък и ще останат във високопланинската база до 28 юни. От 29 юни националите се местят в Благоевград. Там ще изиграят и първите си две контроли – срещу връстниците си от Македония на 3 и 4 юли. От 6 юли отборът ще тренира в Ботевград, където са предвидени още четири приятелски срещи – срещу Полша на 7 и 8 юли, и срещу Румъния – на 14 и 15 юли.

 

На 20 юли пък ще върнат визитата на Румъния с два мача на 21 и 22 юли.

 

Българите ще участват на Европейското първенство, Дивизия В, в Талин, а съперниците в групата са Хърватия, Грузия, Унгария, Исландия и Беларус. Шампионатът ще се състои между 28 юли и 6 август.

 

Марков повика 18 души за подготовка. „За съжаление, в последния момент заради контузии отпаднаха Николай Михайлов, Пламен Василев и Мартин Стефанов, коментира треньорът. Седем от избраниците му са с една година по-малки – родени 2000 г. До последно ще се очаква лекарското решение дали в тима ще може да участва и Борислав Младенов.

 

Кои играчи заминават за подготовка в Белмекен може да видите ТУК.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (18), Мануел Марков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи