Кавс с рекорд, ЛеБрон изпревари Джордан, а финалът продължава (видео)


Кавс с рекорд, ЛеБрон изпревари Джордан, а финалът продължава (видео)
Gulliver Photos/Getty Images
10-06-2017 08:19

Кливланд Кавалиърс постави рекорд за най-резултатна четвърт във финалите на НБА, след като вкара 49 точки в първия период от мач №4 срещу Голдън Стейт Уориърс. Действащият шампион победи със 137-116 и остави финалната серия жива, намалявайки резултата в нея на 1-3 победи. Следващият мач ще се играе в залата на Голдън Стейт, а Воините ще се надяват да спечелят титлата пред собствена публика. Това беше първа загуба на Уориърс в тазгодишните плейофи, като до момента те имаха 15 победи и нула загуби.

 

По време на историческата първа четвърт ЛеБрон Джеймс изпревари Майкъл Джордан за трето място по резултатност в историята на финалите на НБА. Пред него в момента са само Карийм Абдул-Джабар с 1317 точки и Джери Уест с 1679. Междувременно ЛеБрон счупи рекорда на Джордан за най-много вкарани наказателни удари в плейофите – 1463.

 

След феноменалната първа четвърт, в която Кливланд поведе с 16 точки, тимът спечели и следващите три, за да не остави съмнение кой е по-добрият отбор в този мач.

 

Кайри Ървинг наниза 40 точки за победата, като добави и 7 борби, а Джеймс отбеляза 31, като добави 11 асистенции и 10 борби за трипъл дабъл. С 23 точки се включи Кевин Лав, а с 15 – Джей Ар Смит.

 

За Голдън Стейт Кевин Дюрант отново беше най-добър реализатор с 35 точки, 16 плюс 14 борби добави Дреймънд Грийн, а с 14 и 10 асистенции се отчете Стеф Къри.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛИВЛАНД КАВАЛИЪРС - ГОЛДЪН СТЕЙТ УОРИЪРС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБА, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Голдън стейт, Кливланд, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи