Брент Тимптън за IBC: Искам да виждам енергия и ентусиазъм


Брент Тимптън за IBC: Искам да виждам енергия и ентусиазъм
13-06-2017 19:12

Брент Тимптън е един от американските треньори, които ще бъдат част от International Basketball Camp в Габрово това лято. Той разказа малко повече за работата си и очакванията си за кампа пред BGbasket.com:

 

- Моля представете себе си и работата си до момента, както и постиженията си.

Казвам се Брент Тимптън и от 5 години съм треньор на националните отбори на Гуам за кадети и юноши (спечелихме три златни медала през 2012, 2013, 2015, веднъж спечелихме Дивизия Б на ФИБА Океания, а през 2016 заехме трето място в Дивизия А).

От 2 години съм и помощник треньор на мъжкия национален отбор на Гуам (спечелихме Тихоокеанските игри през 2015-та), а от 1 година съм треньор и в Университета на Гуам.

 
- Къде работите в момента и на каква позиция?
Старши треньор на Университета на Гуам и старши треньор на Гуам (18).
- Имате ли състезатели от Дивизия 1 в NCAA?
В момента не. Университетът на Гуам не е част от NCAA или NAIA. Имаме един бивш играч от Дивизия 1 - Блейк Дженкинс от Белмонт, един от Дивизия 2 - Ей Джей Браун и един от Филипините - Джино Андерсън, както и ДеМаджио Саймън и Майкъл Саказаки от други университети от Дивизия 2.
- Какви са стъпките, които един играч трябва да направи, за да отиде да учи и играе в американски колеж?
В Университета на Гуам получаваме много заявки от играчи от цял свят. Тъй като училището ни е по-малко, ние в действителност гледаме всички видеа, които ни се изпращат и влизаме в контакт с играчите, които искат информация за нас. Елитните състезатели се опитват да влязат в елитни училища като Дюк и Кентъки, но и по-малките училища предлагат много отлични възможности да се играе и учи на високо ниво. Първата стъпка е да се представиш по някакъв начин като да посещаваш кампове в САЩ и определено да изпратиш видеото си на учебното заведение.
 
- Какво представлява интерес за вас на нашия камп?
Винаги наблюдавам с удоволствие енергията и ентусиазма на играчите във всяко едно упражнение. Всеки се опитва да даде най-доброто от себе си, за да бъде по-добър от останалите. Кампът е за това да развиеш нещата, върху които не си толкова добър. Не е фатално да не успееш да изпълниш някое упражнение, стига да подобряваш основите през цялата седмица.
- Какво искате да кажете на децата, които ще са част от International basketball camp?
Носете си ЕНЕРГИЯ и ЕНТУСИАЗЪМ за всяка тренировка, всяко упражнение. Това, което ще ви отличи от останалите не са настоящите ви възможности, а желанието да станете по-добри. Това си личи по езика на тялото. Не се страхувайте да грешите, страхувайте се от комфорта.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: International Basketball Camp
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи