БУБА баскетбол ще играе в мъжката А група


БУБА баскетбол ще играе в мъжката А група
(Снимка: БФБ)
12-06-2017 22:38 | bubabasket.com

БУБА баскетбол пуска отбор в мъжката А група от следващия сезон. Това заяви пред официалния сайт на клуба президентът Борислав Хаджирусев.

 

Една от най-добрите школи в страната започва подготовка за създаването на тим, който да играе в А група от 2016/2017, и ще търси още спонсори за осигуряването на финансова стабилност през сезона. 


Клубът може да се похвали с множество титли в различните възрастови групи в отделните първенства през последните десетина години, като всички набори, от 1998 до 2003-та, са ставали минимум по веднъж шампиони на България. Това прави БУБА най-успешният клуб в страната през последните години.

 

До момента БУБА е играл само веднъж при мъжете - през сезон 1999-2000, с треньор тогава Иван Ценов.

 
“Създаването на този мъжки отбор се явява като венец на усилията на работата на всички в клуба. Това не е мое еднолично решение, а на Управителния съвет на клуба. С течение на годините разбрахме, че трябва да имаме и отбор на това ниво, където да получат реализация най-добрите баскетболисти от клуба. Разбира се най-добрите състезатели от школата ще бъдат на разположение на първия отбор на Левски за Националната лига, но ще могат да играят с двоен лиценз и при нас в отбора в А група. Школата си остава приоритет и по никакъв начин няма да бъде пренебрегната за сметка на този мъжки отбор”, заяви Хаджирусев пред bubabasket.com.

„Разбирам много добре с какво се захващаме, в тези трудни времена ще търсим спонсори да подпомогнат нашия дебют на мъжко ниво и съответно утвърждаването на клуба на новата сцена.  Надявам се да има отклик сред тези, които биха желали да инвестират в клуба, като цяло съм оптимист, че ще успеем. Ядрото на този мъжки тим ще бъде от баскетболисти, играещи в кадетската и юношеска формация на клуба“.

 

Именно тези таланти са шампиони на България за този сезон - за юноши до 19 и за кадети до 16. Някои от тях вече натрупаха опит в А група с екипа на Левски през миналия и по-миналия сезон.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА баскетбол (19), БУБА баскетбол, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи