Играта баскетбол е създадена, за да се забавляваме, а не да я опорочаваме


Играта баскетбол е създадена, за да се забавляваме, а не да я опорочаваме
(сн. BGbasket.com
13-06-2017 16:02

Старши-треньорът на отбора за кадети на Шампион 2006 и основател и президент на същия клуб Лъчезар Коцев публикува обръщение след финалите на държавното първенство в Самоков. На страницата на клуба той изказа своето мнение:

 

Надявам се, че ще ви бъде интересно да научите една история, свързана с любимата ни игра. Преди 11 години, с много ентусиазъм, успяхме да създадем един малък баскетболен клуб – ‘’Шампион 2006’’. В основата на клуба бяхме аз (Лъчезар Коцев) и първи помощник Александър Алексиев. С течение на времето през нашия екип минаха доста треньори: Таня Гатева, Росица Църова, Емил Бонев, Георги Мишев, Галина Стоянова, Йордан Иванов, Кирил Бозов, Ирена Колева, Ирена Младенова, Иван Бонев и др. Успяхме да създадем една прилична спортна структура за положението в нашата страна. За тези години спечелихме различни по ранг състезания при подрастващите в мъжка и женска част. Над 30 състезатели от нашия клуб защитаваха националната фанелка. Успяхме да създадем име, състезатели и най-вече да възпитаме деца, които да обичат и мислят за баскетбол.

 

Благодаря на баскетбола, че ми е дал страшно много: запознанства, приятели, контакти, информация, образование и възпитание. Видял съм много страни и различни култури. Едновременно с положителните емоции всяка година ние се сблъскваме с нашата родна действителност. Какво имам предвид: Всяка пролет се играят квалификации (зони) и Републикански първенства. Мъча се да разбера до кога в едни и същи региони ще играем мачове, докато домакинът победи? До кога едни и същи ‘’фигури’’, познати до болка на всички (Порожанов, Арнаудов и др.) ще реферират само в една посока?

 

Докога ще играем срещите в квалификациите по два часа и половина, докато не победи този, "който трябва"?! До кога комисарите ще вдигат рамене и ще ни казват ′′прави сте, но какво да направя′′?! Последният пример е мачът за трето място на Републиканското първенство в Самоков за кадети, който, меко казано, беше опорочен от "прекрасната" международна група рефери, упражняващи се върху нашите деца!!! Кога ще видим някой друг наказан, освен треньора и състезателите? Най-лесно е да се обърнеш и покажеш жест "техническо нарушение" - 30 лв, и какво от това? Омръзна ми наказаните да са само в една посока.

 

Уважаеми колеги, не искам да хвърлям вината за даден неуспех върху някой друг, освен върху себе си. Но, разберете ме добре, играта баскетбол е създадена, за да се забавляваме, а не да опорочаваме. Не съм съгласен някой да избива личните си комплекси или интереси върху мен и моите деца. Замислете се и вземете най-после мерки. Уважавайте и ценете децата и треньорите в баскетбола, защото всички те са на изчезване у нас!!!

 

С уважение към всички работещи в тази сфера.

 

Лъчезар Коцев

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи