Женските клубове не искат намаляване на чужденките, приемат заявки до 30 юни


Женските клубове не искат намаляване на чужденките, приемат заявки до 30 юни
14-06-2017 15:22 | BGbasket.com

Представители на 11 женски клуба се явиха на срещата, организирана от БФБ за уточняване на форматите на женските първенства през сезон 2017/2018. Още един писмено бе изпратил становището си по въпроса. Според тях формат А-2 е бил много успешен миналата година и повечето от отборите искат да участват и догодина.  В дискусията участваха представители на Хасково 2012, Монтана 2003, Берое, Нефтохимик 2010, Септември 97, НСА, Славия, Балкан, Асеновец и Левски.

 

До 30 юни се приемат заявки за А-1 и А-2, които засега са планирани да се провеждат при същите условия от миналата година. Засега за елитната А-1 е възможно да има както три, така и пет желаещи отбора за участие. 

 

"Гарантираха ми, че ще има повече от три отбора. Миналата година мачовете бяха винаги интересни. Но Септември например вече предпочита участие в А-2, тъй като трябва да играе със състезателки в девическа възраст," отбеляза президентът на БФБ Георги Глушков пред BGbasket.com.

 

По предложение на националния селекционер и треньор на Монтана Стефан Михайлов се обсъжда и намаляване на броя на чужденките, но той не е получил подкрепа от другите клубове за подобно нещо. "В общи линии е сам в това отношение, за намаляване," заяви Глушков. Темата ще се обсъжда и след подаването на заявките за участие.

 

Повечето клубове ще подадат заявки за отбори в А-2, където е отчетено израстване при подрастващите състезателки.

 

На срещата бе повдигнат въпроса за евентуално обединяване на двете групи в общо първенство за сезон 2017/2018 г., но с лимитиране на броя на чужденките или участие без чужденки. До конкретно и детайлно обсъждане на такъв вариант обаче не се стигна, поради факта, че няколко клуба бяха на твърдото мнение, че трябва да има две отделни първенства в зависимост от бюджетите на отборите.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи