Дюрант и Къри жертват по няколко милиона, за да запазят ядрото на Голдън Стейт


Дюрант и Къри жертват по няколко милиона, за да запазят ядрото на Голдън Стейт
(Снимка: Gulliver/GettyImages)
15-06-2017 18:00

Кевин Дюрант и Стеф Къри са готови да намалят договорите си, за да може Голдън Стейт да запази шампионското ядро на отбора. Само преди дни Уориърс спечели титлата в НБА и вече мисли за това как да я защитава догодина.

 

За да бъдат осигурени нови договори на Къри и на някои от ключовите резерви като Андре Игуодала и Шон Ливингстън, които също са свободни агенти, ръководството на Голдън Стейт се нуждае от повече финанси.

 

Къри, който до този момент получаваше скромните за нивото му 11 милиона на сезон, сега може да подпише четири пъти по-голям договор. Според информациите, гардът може да получи контракт на стойност 205 милиона за срок от 5 години.

 

В същото време Дюрант, който през миналата година пристигна в отбора с двугодишен договор, е готов да се откаже от втората и да преразгледа финансовите условия преди да подпише нов, дългосрочен контракт с тима.

 

През този сезон Голдън Стейт бе на седмо място при отборите, отделящи най-много пари за заплати след Кливланд, Портланд, Лос Анджелис Клипърс, Сан Антонио, Мемфис и Торонто.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: NBA
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини