Павлин Иванов: Не съжалявам за нищо, което съм изпуснал като тийнейджър


Павлин Иванов: Не съжалявам за нищо, което съм изпуснал като тийнейджър
16-06-2017 15:59

Националът Павлин Иванов ще бъде официален посланик на Европейско първенство за момчета до 16 години, Дивизия В, което ще се проведе в София. Баскетболистът на Лукойл Академик е преминал през всички национални формации при подрастващите и през годините се е доказал като един от най-постоянните български играчи. Талантът му не остава незабелязан и той намира място и в мъжкия национален отбор. Павлин Иванов споделя пред сп. „За баскетбол“, че да играе за България за него е чест и не съжалява за нищо. Той разказва и за спомените си от времето, когато е защитавал националната фланелка при кадетите и юношите.

 

- Вече си утвърден играч в мъжкия национален отбор. Мина обаче труден път. Утвърди се като лидер на отборите за подрастващи на България, в които играеш от 16-годишен. Какви чувства предизвикват спомените ти от тези години?

- Спомням си само с добри чувства, бяхме малки, беше забавно, като че ли нямаше чак такова голямо напрежение, поне не върху нас, играчите.

 

- Спомняте ли си със съотборниците си тези лета, в които играехте като тийнейджъри за България?

- Харесвам много момчетата от набор 92, 93 и 94 и се радвам, че съм имал честта тогава да играя и да побеждавам заедно с тях. С някои и до сега продължаваме да сме в един отбор.

 

- Колко труден беше пътят ти от национал на кадети до 16 години до мъжкия национален отбор?

- Всеки един млад състезател иска да играе в мъжкия национален отбор на страната си. Бях концентриран изцяло върху баскетбола, гледах нищо да не ме разсейва по пътя към целта. Аз съм човек, който вярва в труда. Така че, не бих казал, че ми е било толкова трудно и не съжалявам за нищо, което съм изпуснал в тийнейджърските ми години.

 

- Какво е за теб да играеш за България? И да играеш за България в България?

- Една дума. Чест!

 

- Играл си на две европейски първенства в България. Във Варна станахте шампиони, в София класирахте страната за пореден  път в Дивизия А. Кои са най-хубавите ти спомени?

- От тези две първенства по-хубавите ми спомени са от Варна, където изпълнихме и двете си цели да класираме отбора в Дивизия А и да станем шампиони.

 

- До колко феновете в залата помагат за успехите?

Много помагат, винаги ми е приятно да играя в пълна зала, да чуя химна и скандирането на публиката "Българи, Юнаци!"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Павлин Иванов, България (16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи