Турция и Франция продължават без загуба на европейското


Турция и Франция продължават без загуба на европейското
(сн. fiba.com)
17-06-2017 23:33

Турция и Франция продължават да са непобедени съответно в група В и С от Евробаскет 2017 за жени в Чехия след втория ден от груповата фаза. Отборите записаха втори ценни и трудни победи и оглавиха групите си. Победи днес регистрираха и Словакия и Словения.

 

Турция оглави група В с два успеха, а след нея в класирането с по 1-1 са Италия и Словакия. На последното място без победа и с две загуби е Беларус. В група С Франция е водач, следвана от Гърция и Словения с по победа и загуба. С две поражения до момента е действащият шампион на първенството Сърбия.

 

В изключително драматичен мач, решен в последните секунди, Турция се наложи над Италия с 54-53. Първите две четвърти от мача бяха спечелени с по 5 точки от всеки от отборите, за да се стигне до равен резултат на почивката – 30-30. Равностойната игра се запази до края на мача, като разликата не надвишаваше 2-3 точки. През последните 6-7 минути Турция успя да удържи минимален аванс, но 43 секунди преди края резултатът беше изравнен при 53-53. При оставащи 11 секунди Куанитра Холингсуърт беше фаулирана и вкара един от два наказателни удара, с което донесе победата на Турция. Холингсуърт беше над всички на терена с 29 точки и 21 борби за успеха на отбора си. За Италия 23 точки и 10 борби записа Чечилия Дзандалазини.

 

В другия мач от група В Словакия се наложи над Беларус с 68-59. Победата за словашките баскетболистки дойде след много силна трета четвърт, в която те натрупаха преднина. През останалото време от мача отборите бяха равностойни. За победителките Зузана Жиркова отбеляза 22 точки и добави 8 борби и 5 асистенции, а с 11 точки се включи Романа Винюхалова. За Беларус Кацярина Сницина завърши с 12 точки, а бившата баскетболистка на Нефтохимик 2010 Тацяна Лихтарович добави 9 плюс 6 борби и 5 асистенции.

 

Франция победи Сърбия с резултат 73-57. Отборите изиграха доста оспорвано първо полувреме и след като си размениха по една част, на почивката действащият шампион имаше точка аванс. Отлична трета десетка беше в основата на успеха на французойките, които поведоха с 9 точки. Те запазиха комфортен аванс, който често беше двуцифрен, през цялата последна част, и взеха победата. По 17 точки за победителките записаха Андене Миям и Селин Дюмер, а с 13 се отчете Марин Жоане. За Сърбия най-резултатни с по 18 точки бяха Соня Петрович и Йелена Милованович.

 

Словения се наложи над Гърция с резултат 59-56, след като изигра силно второ полувреме и най-вече четвърта част. През първото полувреме на мача гъркините бяха по-силни и имаха преднина от 10 точки на почивката. Словенките обаче успяха да се приближат само на 3 след третия период, а след серия от 8-0 в заключителните минути взеха победата. Ева Лисец беше най-резултатна за победителките с 15 точки. По 11 добавиха Мая Еркич и Тея Облак (9 борби). Бившата състезателка на Дунав 8806 Шанте Еванс завърши с 5 точки и 4 борби. За Гърция Стиляни Калциду отбеляза 23 точки, а Евантия Малци се включи с 10 и 6 асистенции.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛОВАКИЯ - БЕЛАРУС

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИТАЛИЯ - ТУРЦИЯ

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ГЪРЦИЯ - СЛОВЕНИЯ

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФРАНЦИЯ - СЪРБИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи