Ясни са участниците във финалите за момичета (14)


Ясни са участниците във финалите за момичета (14)
Победителките от турнира в Асеновград - Балкан
19-06-2017 19:08

Вече са ясни всички участници във финалите на държавното първенство за момичета до 14 години. В четири града се проведоха квалификационни турнири, а първите два отбора от всеки си осигуриха място във финалите.

 

В София победител стана отборът на Септември 97, които записа три победи от три мача. Към финалите продължава и Левски, който е с 2-1. Най-интересният сблъсък от турнира съответно беше между двата отбора, като той завърши само с 2 точки разлика – 60-58 в полза на Септември. Чардафон Орловец остана трети, а Академик жени Пловдив – четвърти.

 

От квалификацията във Варна напред продължава домакинът Черно море Одесос, който записа три категорични победи. На финали ще играе и Дунав Русе, който се затрудни само срещу варненки. Трети и четвърти останаха НСА и Рилски спортист.

 

Шампион 2006 завърши без загуба в три мача и съответно на първо място в квалификацията в Бургас. Най-интересният мач на столичанки беше срещу домакина Нефтохимик 2010, който също продължава на финали като втори отбор. Резултатът от него е 69-65. По-назад в класирането останаха Вихър 2002 и Тони 7.

 

Четвъртият квалификационен турнир се проведе в Асеновград, а от него след три категорични победи като първенец за финали се класира Балкан. Втори стана отборът на домакина Асеновец 2005 с две победи и загуба. Трети остана Хасково, а четвърти – Славия.


РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)

 

КЛАСИРАНЕ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момичета (14)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи