Добромир от Добрич играе баскетбол и мечтае за олимпиада по математика


Добромир от Добрич играе баскетбол и мечтае за олимпиада по математика
20-06-2017 17:20

Добромир Ангелов е само на 10 години, от Добрич.

 

Обича да играе баскетбол и... математика.

 

Освен, че е част от БК Unstoppable, малкият талант може да стане част и от световна Олимпиада по математика в Куала Лумпур, Малайзия. За това обаче са необходими доста сериозни средства - 5000 лева, които цялата баскетболна общественост в Добрич се опитва да осигури. Треньорът на Unstoppable Адрияна Георгиева разказа за BGbasket.com за стрийтбол турнир с участието и на играча от Черно море Антон Диков, откъдето са събрани 500 лева за пътуването на Добромир.

 

Общо 2900 лева вече са платени за самолетните билети, и остава още малко до крайната цел, за която всички ние можем да допринесем - един талантлив спортист и математик да прослави България пред света. Математическото състезание е в началото на август.

 

Добромир Добромиров Ангелов е роден през 2006-та, учи в СУ "П.Р.Славейков" и неотдавна завърши 4-ти клас. Баскетбол тренира от две години и половина, а треньорът му го описва като "много интелигентен, възпитан и изпълнителен".

 

Целият екип на BGbasket.com стиска палци и вярва, че цялата сума ще бъде събрана бързо, Добромир ще разбие конкуренцията в Малайзия, а догодина ще го гледаме как носи гордо екипа на Unstoppable.

 

 

Дарителската сметка, на която можете да помогнете на Добромир, е следната:
IBAN: BG55FINV915010UB331033
BIC: FINVBGSF
Светла Илиева Георгиева

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи