Невероятна причина лишава Страсбург от топ играч във финала


Невероятна причина лишава Страсбург от топ играч във финала
(Снимка: Twitter.com)
21-06-2017 12:32

Отборът на Страсбург може би ще се лиши от един от основните си играчи Франк Нтиликина за решителния мач за титлата във Франция.

 

Страсбург и Шалон ще изиграят Мач №5 помежду си на 23 юни, но дали това ще стане с или без таланта, ще стане ясно в следващите часове.

 

Причината - Драфт 2017 в НБА.

 

Нтиликина трябва да бъде в САЩ за медицински изследвания днес, а утре вечер да научи съдбата си в Драфта. След което да се прибере във Франция за мача.

 

Ако успее да го стори физически.

 

18-годишният младеж игра 14 минути в Мач №4, след това веднага взе такси към Нанси, а оттам с влак до Париж. Полет до Ню Йорк го отведе в САЩ, и в момента той преминава прегледи. Драфтът е в 2.00 през нощта на четвъртък срещу петък, българско време.

 

Веднага след като приключи церемонията, Нтиликина може да се прибере във Франция, където си мечтае да допринесе за титла на Страсбург.

 

Ръководството на финалиста обаче е пред сериозна дилема - дали да брои 60 000 долара за частен самолет. Всички убеждават Страсбург, че си струва, защото ако получи договор в НБА, и клубът ще прибере 675 000 долара за своя юноша. Дали обаче шефовете ще кажат ДА на желанието на феновете и самия баскетболист, ще разберем в петък...

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи