Иван Лилов и Мартин Маринов организират благотворителен мач за малката Йоана


Иван Лилов и Мартин Маринов организират благотворителен мач за малката Йоана
21-06-2017 15:15

Благотворителен мач между изгряващи и доказани звезди на Балкан ще се изиграе в Ботевград на 2 юли в подкрепа на малката Йоанка, която има нужда от средства за операция. Родителите на момиченцето са верни фенове на отбора, а събитието е инициирано от Иван Лилов и Мартин Маринов.

 

Йоана Нанова е на 3 години от Ботевград. Лекарите ѝ поставят диагноза hydrocephalus atrophia, но майка ѝ я нарича слънчево и щастливо дете. И тя наистина е такава! От нейната съдба се трогнаха двамата дългогодишни лидери на отбора на Балкан и предложиха да я подкрепят като мобилизират силната баскетболната общност в града. Лилов и Маринов наскоро станаха бащи, което със сигурност е събудило тяхната съпричастност и ги е мотивирало да действат.

 

„Децата са най-ценното, което имаме и най-важното, за което трябва да се погрижим. Може би е клише да кажа, че те са нашето бъдеще, но със сигурност са нашето настояще. Тук и сега ние имаме голямата отговорност да направим най-доброто за тях“, разчувства се Иван Лилов.

 

„Няма по-голяма кауза от децата“, добави Мартин.

 

Цветослав и Елиза – родителите на Йоанка – са едни от най-запалените и активни фенове на Балкан, които не пропускат домакински мач, а често пътуват с отбора и за гостуванията.

 

„Те са били до нас, когато ние сме водили нашите битки. Сега ние сме до тях в тяхната битка и искаме да призовем всички верни балканци да ни подкрепят. Заедно ще се справим с кауза, която е непосилна за едно младо семейство. Неведнъж сме побеждавали като Давид срещу Голиат. Сега пак ще го направим! Хайде, балканци!“ С този призив двамата татковци и звезди на Балкан се обърнаха към феновете на отбора и баскетбола въобще.

 

В звездния мач са поканени да се включат едни от любимите играчи на ботевградската публика в последните години, а именно Йордан Бозов, Георги Давидов, Бойко Миленков, Цветослав Острев, както и двамата организатори Мартин Маринов и Иван Лилов и други. Те ще играят срещу отбора на Коки Пеев – момчетата от школата на Балкан, които завършиха втори на републиканското първенство за 12-годишни миналия месец.

 

Целта на мача, разбира се, е играчите и публиката да се забавляват и да се съберат средства от входните такси за двубоя. Лилов и Маринов издадоха и че готвят изненади свързани с легендарните имена на Балкан от по-старите поколения, но засега не издават подробности.

 

Началният час на двубоя е 17:00 на 02.07 в Арена Ботевград. Присъединете се към Фейсбук събитието ТУК.

 

Дарения за малката Йоанка можете да направите чрез Pay Pal: helpyoana@abv.bg или по банков път:

 

Дарителска сметка:

 

Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG32FINV91501317009581
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Йоана Цветославова Нанова

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Иван Лилов, Мартин Маринов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи