Белгия продължава без загуба на Евробаскет


Белгия продължава без загуба на Евробаскет
(сн. FIBA.com)
22-06-2017 15:35

Белгия продължава със силното си представяне на Европейското първенство по баскетбол за жени, което се провежда в Чехия. Тимът записа четвърта победа на турнира и се класира на исторически полуфинал, след като отстрани Италия със 79-66. Белгийките контролираха мача през повечето време и заслужено спечелиха. Следващият им съперник е победителят от двубоя Испания - Латвия.

 

Белгия започна много силно мача и още през първата част се откъсна напред в резултата. Само за десет минути игра тимът направи двуцифрена разлика и поведе с 27-13. През втората част двубоят беше много равностоен, но на почивката белгийките продължаваха да имат комфортен аванс от 13 точки.

 

След почивката Италия заигра по-добре и постепенно започна да топи разликата, като в края на третата четвърт се доближи само на 2 точки от своя съперник. Белгия обаче отвърна със серия от 8-0 в началото на последния период и до края не допусна обрат.

 

Много силен мач за победителките изигра Ема Месеман, която се отчете с дабъл-дабъл от 28 точки и 11 борби. 19 точки и 8 асистенции има Ким Месдах, а със 17 точки е Ан Ваутерс.

 

За Италия най-резултатна е Чечилия Дзандалазини с 23 точки, като тя има и 8 борби. Джорджа Сотана добави 17 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕЛГИЯ - ИТАЛИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи