Четирима топ играчи представляват България в програмата Timeout в Прага


Четирима топ играчи представляват България в програмата Timeout в Прага
(Снимки: instagram.com)
24-06-2017 15:00

Четирима от най-класните бивши и настоящи баскетболисти на България представляват страната ни в програмата на FIBA Timeout, която в момента се провежда в Прага, паралелно с финалите на Евробаскет 2017 за жени.

 

Гергана Брънзова, Даниела Петева, Васил Евтимов и Филип Виденов са част от групата от 80 души от цяла Европа, която преминава през специалния курс. Родената в Пловдив турска звезда Неврие Йелмаз и Илиян Евтимов, който участва като представител на Франция, също допълват "българската" група.

 

Уникалният проект се фокусира върху подготовка на играчи, които желаят след края на кариерата си да останат да работят в областта на спорта. Сред избраните личат имената на олимпийски и европейски шампиони, както и доскорошни звезди на баскетбола като Бощян Нахбар, Иржи Уелш, Наташа Ковачич, Михал Игнерски, Керем Тунчери и други.

 

Проектът е съвместен на ФИБА и Еразмус+ на Европейската комисия. Той се провежда със съдействието на Университета в Нюкасъл и ще осигури на участниците магистърска степен по спортна администрация.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи