Над 180 специалисти се събраха на Националния треньорски семинар


Над 180 специалисти се събраха на Националния треньорски семинар
(Снимки: БФБ)
25-06-2017 09:27

Над 180 български треньори се събраха на Националния треньорски семинар, който се провежда в събота и неделя в столичната зала „Триадица“. Семинарът бе открит от председателя на Треньорската комисия към БФБ Любомир Минчев, който е и един от лекторите.

 

Първата лекция бе на кондиционния треньор Саша Яковлевич, който е познато име у нас. Той говори за „Седмичен цикъл в състезателен период в баскетбола“. Вторият гост лектор – гръцкият специалист Вангелис Ангелоу също изнесе много полезна и интензивна лекция на тема „Задгърбване и борба в защита и нападение – техника, упражнения и методология“.

 

Самият Минчев запозна колегите си с различни упражнения и тактики за „Транзиция в защита“. Очаквано, много голям интерес предизвика Светислав Пешич, който говори за „Пик енд Рол“ в нападение.

 

 

Опитни специалисти като Росен Барчовски, Георги Божков, Иван Гогов, Венци Гечев и други също присъстваха на семинара, както и много от младите треньори в страната.

 

За да помагат в демонстрациите пък бяха повикани някои от най-добрите играчи набор `98, за които тази година няма национален отбор, след решението такъв да не участва на Европейско първенство, взето от БФБ.

 

Програмата за неделя

09.30-11.00    

Лекция №1: Фундаменти в баскетбола – работа с крака, лектор : Христо Ценов.

11.00-12.30                       

Лекция №2: Пик енд рол защита, лектор: Светислав Пешич.

12.30-12.45     Почивка

12.45-14.15          

Лекция 3: Комуникация в защита – Упражнения и методология, лектор: Вангелис Ангелоу.

15.00 Закриване на семинара.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи