Новият сезон при мъжете започва на 7 октомври


Новият сезон при мъжете започва на 7 октомври
(сн. lap.bg)
10-07-2017 20:03 | Мария Маринова

Новият сезон в Националната баскетболна лига ще започне на 7 октомври, стана ясно днес. Мачът за Суперкупата между Лукойл Академик и Берое ще се проведе на 17 септември, като се очаква домакин отново да е зала „Универсиада“ в София.

 

По време на заседанието на Управителния съвет на федерацията днес бе обсъден и броят на чужденците в отборите. През следващия сезон промени няма да има. Отново всеки тим ще има право да картотекира общо петима, като най-много от четирима тях може да са едновременно в игра. Има обаче и някои условия, които всеки отбор, който иска повече чужденци в състава си, трябва да изпълни, разкри пред BGbasket.com президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

 

 „Отборите, които ползват четири и повече чужденци в нашето първенство, трябва да имат задължително отбор в А група, за да се развиват българите. Ако няма такъв отбор, картотеката на четвъртия чужденец да бъде сумата от наредбата плюс 12 000 лева.“, заяви той.

 

Промени обаче се предвиждат за сезон 2018/19. Тогава всеки тим ще трябва да използва поне по двама българи едновременно в игра.

 

Всеки състезател, който участва в българското първенство през следващия сезон, ще трябва да подпише и специална декларация, свързана с допинг правилата и залозите.

 

„От миналата година още говорихме заедно с документацията за картотека състезателите да подписват декларация, че няма да залагат на български мачове. Даваме правомощия на клубовете да действат в тая посока. Тази декларация е важна, защото миналата година им пуснахме една информативна брошура, в която те са уведомени какви са последствията, ако се установи, че те участват в уговорени мачове или са знаели за такива и не са съобщили.“, заяви Глушков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи