Успешно представяне на Мартин Ангелов на финалите в САЩ


Успешно представяне на Мартин Ангелов на финалите в САЩ
(Снимки: Личен архив)
12-07-2017 10:34

С актив от 3 победи и 4 загуби приключи участието си тимът на Мартин Ангелов на Националните финали в САЩ за 8 клас.

 

Постижението за Ню Джърси Солджърс е отлично, имайки предвид изключително силната конкуренция на 48 отбора от цяла Америка. Това са отборите, които достигнаха до финалите след определен квалификационен цикъл и самото присъствие на тима на Солджърс за втора поредна година е невероятен успех. Като добавим и факта, че Ангелов се връща вкъщи и с три награди от индивидуалните състезания на финалите (първи в стрелбата от наказателната линия, трети в уменията и трети в стрелбата от тройката) участието му в невероятния комплекс на ESPN в Орландо бе повече от успешно.

Ангелов бе в основата на класирането на тима през последните два сезона, но миналата година не успя да вземе участие на финалите в Хемптън, Вирджиния заради счупена китка на лявата си ръка. Тазгодишните финали в Орландо, Флорида бяха първите на българския талант и представянето му на тях бе отлично. Турнирът се игра пред множество скаути и треньори на университети и гимназии, а в него на практика участие взеха около 450 от най-талантливите деца за тази възраст (набор 2002) от Щатите.

Българинът бе най-резултатен за тима си, приключи със средно по 15.1 точки на мач (общо 106 за 7 изиграни мача) и впечатли с представянето си. На финалите в това състезание се играе 4 части по 8 минути или общо 32 минути.

 Един мач под нивото на отбора в предварителната групова фаза на турнира му костваше попадане в горната половина на бракета. На практика три от четирите загуби на Ню Джърси Солджърс бяха с общо 9 точки (една с 4, една с 3 и една с 2 точки в групата). Във втората фаза на състезанието Ангелов и Солджърс играха в Classic бракета на турнира и благодарение на българина попаднаха във Classic Final Four. В един оспорван мач Ангелов (20 точки) донесе успеха на тима си над Палм бийч със 66-64 след като отбеляза победния кош 4 секунди преди края на продължението (видео).В последните две срещи от турнира и умората си каза думата, но въпреки това Ню Джърси Солджърс бяха на прага да постигнат нови два успеха. Едната среща загубиха с 3 точки (57-60) от състава на Coleblooded от Далас, а в последния мач отстъпиха на Basketball University от Хюстън с 4 точки разлика 47-51.

За участието си във Final four на Classic бракета Ню Джърси Солджърс получиха плакет и медали.

Състезанието бе спечелено от отбор съчетаващ много талант с атлетизъм – RM5 Elite 2021 от Тексас, спонсориран от Nike.

Всички резултати от финалите на AAU Nationals в Орландо, Флорида може да видите ТУК.

Предстои кратка почивка за Ангелов след изключително дълъг сезон и изиграни над 100 срещи на различни нива в шампионатите в Америка, чиято кулминация бе участието на финалите на AAU в Орландо.

 

В началото на август Мартин Ангелов ще вземе участие на много силен камп на Hoop Group, на който е поканен и за който разноските са поети от страна на LCMR – гимназията, за която той ще играе в следващите години.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: Мартин Ангелов,
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини