Програма подпомага състезания в 265 общини


Програма подпомага състезания в 265 общини
Кутуев (вдясно) и Петър Методиев, търговски директор на НЕС ООД представиха новата програма в помощ на българския спорт (сн. lap.bg)
12-07-2017 18:06

От днес стартира нова програма за подпомагане на спортни събития в цялата страна.

 

„Synsystem 365 СПОРТ” е насочена към дейността на клубове в цялата страна. Програмата ще одобри най-малко 15 състезания от кандидатствалите клубове, а финансовата помощ за конкретното събитие ще бъде от 500 лв.

 

„500 лв. може да не е голяма сума, но ние искаме да достигнем до колкото се може повече клубове из всички 265 общини в страната, коментира Иван Кутуев, маркетинг мениджър на фирма НЕС ООД, която организира програмата. – Предимство ще имат основните спортове и тези, които са имали представители на последните три Олимпийски игри. Те ще имат преимущество, но няма да се ограничим до тях. Все пак ще потърсим баланса, така че да можем да обхванем цялата страна. Всичко зависи и от общия брой кандидатствали проекти, разбира се. Надяваме се като за първа година да стартираме успешно, тъй като тази програма за нас е с дългосрочна визия и предвиждаме тя да се превърне в традиция. Естествено, и всяка година да увеличаваме броя на подпомаганите спортни клубове и събития в страната. Добавената стойност на програмата е да помогнем все повече деца да спортуват. Не искаме да натоварваме спорта и затова за програмата се кандидатства улеснено, няма да отнеме повече от минута.”

 

Кандидатите трябва да попълнят име и булстат на спортния клуб, вид спорт, дисциплини, очакван брой участници, място, да и и час на провеждане на спортното състезание, като формата за кандидатстване е на интернет адрес: www.burnit.bg/bg/sunsystem-365-спорт

 

„Ние от Sunsystem знаем, че спортът има нужда от подобна програма и знаем, че я заслужава. Именно поради тази причина днес имаме удоволствието да обявим нейното начало и да поканим всички регистрирани спортни клубове в България да се включат в нея, заяви още Кутуев. - За начало нямаме определен конкретен общ брой проекти, които ще подпомогнем. “Sunsystem 365 СПОРТ” е част от нашата глобална програма за подпомагане на спорта в България, чиито бюджет към момента е над 100 000 лева  и постоянно нараства.”

 

Канидадства се от днес до 12 август 2017 г., а одобрените ще бъдат обявени на 30 август 2017 г. Състезанията трябва да се проведат в периода между 1 септември 2017 г. и 30 юни 2018 г. Няма ограничение за възраст на участниците. Условие е клубът да е член на спортна федерация в съответния вид спорт.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи