Любо Минчев: Иска ми се да играем по-добре в защита


Любо Минчев: Иска ми се да играем по-добре в защита
(сн. lap.bg)
12-07-2017 20:20

Старши-треньорът на мъжкия национален отбор Любомир Минчев коментира победата на тима срещу Австрия в контролен мач в Самоков:

 

„Определено имаше моменти в мача, в които играхме доста по-добре от първите контроли. Но имаше един момент във втората четвърт, в който играхме доста слабо. Загубихме борбата, на полувремето те имаха 12 борби в нападение. Също така в нападение играхме със слаба организация и слаб процент. Но общо взето смятам, че бяхме по-добре.

 

Ние сме още в началото на подготовката и е нормално да има спадове. Във всеки отбор и мач има спадове, въпросът е да не е толкова силен както беше днес. Австрия има силни високи играчи и всеки отбор избира да играе там, където са силните му страни. Знаехме, че ще ни нападат на нисък пост с Махалбашич. Имаше добри неща, но повечето пъти грешахме, особено през първото полувреме. Мен не ме интересува толкова тяхната игра. За мен беше важно да играем добре и да победим, защото снощи тренировката беше доста тежка и не беше съобразена с това, че днес има мач. Радвам се, че момчетата издържаха. Играхме с доста широк състав и момчетата издържаха, въпреки вчера. Иска ми се да играем по-добре в защита и най-вече при младите да няма предаване или извинение.

 

Дий Бост пристига утре на обед и след това ще се присъедини към нас. Алекс Симеонов няма здравословни проблеми, просто днес решихме да не играе. В Македония ще го използвам. Радостното е, че за двамата играчи, за които се смяташе, че имат проблеми с менискусите, това не е вярно. Митко Димитров не беше тренирал няколко дни и му казах днес да направи тренировка с асистента преди загрявката. Той е получил леки болки по време на нея, но консултацията с д-р Тони Георгиев показа, че няма проблеми с менискуса.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Любо Минчев, България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи