Тити Папазов за националния отбор, броя на чужденките и съдийството


Тити Папазов за националния отбор, броя на чужденките и съдийството
(сн. lap.bg)
13-07-2017 14:03

Новият старши треньор на Левски 2014 Константин Папазов направи коментар за случващото се в българския баскетбол. Той сподели мнението си за националния отбор, за решението да няма чужденки в женското първенство, като не подмина и темата за съдийството.

 

Според Папазов, при много от състезателите в мъжкия баскетболен отбор се наблюдава израстване. „Нашите национални състезатели се развиха ментално. Най-голямо е израстването при Павел Маринов. Проспа няколко години тук, отиде в чужбина, сблъска се с действителността и сега ще бъде фактор. Той е невероятен атлет. Щом той може да се развива в Румъния и после във Франция, значи при нас има нещо сбъркано.“

 

„След като приключи сезонът на Данчо Минчев в Сърбия, той се върна веднага в Истанбул. Няколко дни по-късно Фенербахче спечели титлата. В паузата до началото на подготовката на националния отбор той не спря да тренира. Ако беше останал тук, едва ли щеше да го направи. Това е разликата. Колко добър баскетболист ще стане, времето ще покаже, но той вече е изпреварил връстниците си.“, заяви Папазов.

 

Както вече стана ясно, през следващите три сезона в женското първенство няма да има чужденки. Дали решението е правилно, само времето ще покаже, смята Папазов. „Не може да има чужденки, които да получават милиони. Ще дам пример със състезателка от Берое, която взимаше 7000 долара и станаха трети. Знам го лично от президента.“, споделя той.

 

„Приехме промяната, защото иначе щеше да е първенство само от три отбора. При положение, че от 13 клуба 12 искат без чужденки, какво решение трябваше да вземем? Дори от Берое в последния момент също промениха решението си и искаха да няма чужденки.”

 

„Решението дали е добро или не, ще разберем след три години. Един клуб, който постоянно атакуваше съдиите, сега казва, че те са най-добрите. В единия случай трябва да са излъгали.“, добави новият треньор на Левски 2014.

 

Тити Папазов коментира и темата със съдийството. „Съдийството е абсолютно скачен съд. Българските съдии са част от българското ежедневие и те са на нивото на баскетбола ни.“, категоричен е той.

 

„Аз лично предложих да има глоби за треньорите, които говорят за съдиите веднага след мача. Много пъти и аз съм гледал мач и после съм се извинявал. Поне след мача трябва да мълчиш. След като гледаш записа после, виждаш, че не си бил прав за някои неща.“, споделя Папазов.

 

Той обаче е категоричен, че когато реферите допускат грешки, също трябва да бъдат наказвани. „Щом обаче аз ще плащам, ще искам да има комисия и съдията, който е сбъркал, да бъде потърпевш. Трябва да изискваме повече към тях.“, добави треньорът.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: НБЛ - мъже, Левски 2014, Тити Папазов, България, ДП - жени
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини