Бавят проекта за хотел и тренировъчна зала към ‚Арена Ботевград‘


Бавят проекта за хотел и тренировъчна зала към ‚Арена Ботевград‘
(сн. lap.bg)
15-07-2017 21:40

Проектът за изграждане на хотел и тренировъчна зала към Многофункционална спортна зала „Арена Ботевград” се бави.Това разкри кметът на общината Иван Гавалюгов. Причината е обжалване на една от фирмите, чийто идеен проект бе класиран на първо място в конкурса, съобщава botevgrad.com.

 

От проектантската фирма смятат, че това е основание общината да подпише договор именно с нея. В документацията за провеждане на конкурса обаче много ясно е записано, че с участниците, класирани на първите три места, продължава процедура по директно договаряне и съответно са конкретизирани изисквани на база на техническото задание, с които те трябва да се съобразят. 

 

Казусът е в Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да реши дали обжалването има правно основание или не. 

 

„Надявам се, че КЗК ще се произнесе в ползва на общината, тъй като много ясно и точно в конкурсната документация е записано, че към следващата процедура – по директно договаряне се пристъпва към класираните на първите три места. Дори това беше обяснено на участниците, когато се обяви класирането”, заяви кметът Иван Гавалюгов. Той допълни, че конкурсната документация все още е налична на сайта на общината и който проявява интерес, може да се запознае с нейното съдържание.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Арена Ботевград
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи