Водещи играчи планират следващия етап от кариерата си в Нюкасъл


Водещи играчи планират следващия етап от кариерата си в Нюкасъл
(сн. chroniclelive.co.uk)
20-07-2017 21:42

Повече от 75 от най-големите баскетболни звезди в Европа се събраха в бизнес университет в Нюкасъл по специална програма Timeout с партньорството на ФИБА Европа. Тя е насочена към развитието на кариерите на играчите, след като прекратят състезателна дейност. Проектът е на стойност 550 000 евро и е финансиран от европейската програма Еразмус+. Гергана Брънзова, Даниела Петева, Васил Евтимов и Филип Виденов са част от групата от цяла Европа, която преминава през специалния курс.

 

Спортистите посещават лидерски и мениджърски курсове. Целта е те да получат необходимите знания и умения, за да се превърнат от елитни състезатели в топ мениджъри или треньори.

 

Професорът от университета в Нюкасъл Фрейзър МакЛей споделя: „Партньорството с организация като ФИБА Европа и присъствието на някои от водещите състезатели в света е изключително престижно“.

 

Изпълнителният директор на ФИБА Европа Камил Новак смята, че проектът ще е много полезен за състезателите. „Планирането на кариерата след края на състезателната дейност при професионалните спортисти може да бъде много трудно в повечето спортове. Баскетболът не е изключение и ние сме много щастливи, че имаме такъв партньор като бизнес университета в Нюкасъл, който предложи тази вълнуваща инициатива.“

 

Сред участниците в проекта е и една от най-опитните състезателки на белгийския национален отбор Ан Ваутерс. Съвсем скоро тя ще навърши 37 години и вече обмисля новия етап в кариерата си. „Много е трудно да оставиш нещо, което си правил през целия си живот и си толкова пристрастен към него. Този нов проект ми дава възможност да остана в спорта, но в различна роля и да опитам да направя женския баскетбол много по-професионален“, споделя тя.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Европа
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи