България отказа Македония след 19 тройки


България отказа Македония след 19 тройки
28-07-2017 19:50 | Мария Маринова

България записа победа в последната си контрола преди предварителните световни квалификации през август. В „Арена Ботевград“ националите се наложиха над Македония с 96-74 и взеха реванш за загубата в Скопие преди две седмици. Мачът премина през няколко обрата, като в основата на успеха бе точният мерник от тройката на националите – 19 срещу 11. Двубоят пропусна Димитър Димитров, който е с контузия.

 

Това бе четвърти успех за баскетболистите на Любомир Минчев в контролите, като те имат и две загуби. Квалификациите започват другата седмица, като първият мач е гостуване на Португалия на 2 август.

 

Българите имаха леко предимство в самото начало на срещата. След това обаче играта бе равностойна, а мачът вървеше кош за кош. В края на първата четвърт македонците стигнаха до пълен обрат, като след десет минути игра нашите изоставаха с 22-28. Гостите поддържаха преднината си и през втората част, но не успяваха да се откъснат с по-сериозна разлика. България стопи част от пасива си и след първото полувреме губеше само с 1 точка. Малко преди почивката обаче Александър Везенков притесни всички в залата, след като изкълчи десния си крак и трябваше да напусне принудително игрището. За щастие, още в началото на второто полувреме той се завърна в игра.

 

След паузата домакините се разиграха и след серия от 10-0 поведоха за първи път с двуцифрена разлика. Те поддържаха преднината си и преди решителните десет минути тя беше 8 точки. България продължи да увеличава аванса си през последната част и направи успеха си още по-изразителен.

 

Най-резултатен за победата бе Дий Бост, който реализира 17 точки. 14 има Чавдар Костов, Александър Везенков е с 12, а Станимир Маринов добави 11.

 

За Македония с по 14 точки са Джордан Тиодор и Мариян Янески. Гьорги Чековски и Александър Костовски вкараха по 10.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - МАКЕДОНИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРИЯТЕЛСКИТЕ СРЕЩИ НА БЪЛГАРИЯ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи