След разочарованието идва правото да мечтаете


След разочарованието идва правото да мечтаете
(Снимка: FIBA.com)
07-08-2017 14:26 | Мария Мицова

Европейското първенство за юноши (18), Дивизия Б завърши с положителна нотка - победа и място за един от играчите ни в Идеалната петица.

 

Усмивките ги има, нормално, за отбор от тийнейджъри.

 

Но няма как да подминем и разочарованието.

 

А момчетата са разочаровани, защото са с ясното съзнание колко още много могат и колко потенциал имат в себе си. При това след като се сравниха за пореден път с връстниците си от цяла Европа.

 

Бе ясно, че всичко зависи от вас, още преди шампионата. И сега ще трябва да преглътнете факта, че загубихте нов шанс да се качите в Дивизия А.

 

А шансовете остават все по-малко - най-много още два с младежката селекция (ако я има догодина), затова ще трябва да ги използвате по-умно. Но до догодина има много време.

 

Това бяха кофти думичките. Следва хубавото.

 

 

Най-най-хубавото бе израстването, което толкова очевадно пролича при момчетата, които през изминалия сезон тренираха и играха в мъжките отбори - Левски, ЦСКА, Лукойл, Берое.

 

Освен с израстването в играта си, определен факт, тези 14 момчета показаха зверски характер, като бяха изоставащи в резултата в повечето от мачовете си на Европейското, и дори да не ги печелеха накрая, ги правеха завързани до последно.

 

На моменти България игра отлично, различно, с въображение, успя да навакса две загуби от старта и с три поредни победи попадна в осмицата.

 

Само три точки ни разделиха и от място на полуфинал, като отново юношите бяха на път към сензационен отбрат.

 

България на практика отстъпи на шампиона и вицешампиона - Хърватия и Великобритания - съответно с шест и три точки. И двата отбора обаче бяха преодолимо препятствие, дори призната баскетболна сила като хърватите. Пропуснахме да бием и двата отбора.

 

Единственият отбор, който наистина ни надигра, бе Беларус, в първия мач на Европейското. Първият мач и най-важният урок, безспорно научен. За разлика от миналата година, че и от по-миналата, този път и късметът бе с нас, и се измъкнахме от кофти точкова разлика.

 

Просто не ни стигна малко, физически - определено, психически - понякога, технически - също -  затова имате право да сте разочаровани.

 

Защото знаете, че бе по силите ви да стигнете много по-далеч.

 

Но дори да не стане на някое Европейско първенство за подрастващи, ще стане на Европейско за мъже, а защо не на Световно...?!

 

Сега може да не спечелихте нищо, но си извоювахте правото да мечтаете.

 

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: България (18)
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини