Продължавайте все така


Продължавайте все така
(сн. lap.bg)
08-08-2017 09:33 | Мария Маринова

Мъжкият национален отбор гледа все по-уверено към квалификациите за Световното първенство през 2019 г. в Китай. Момчетата на Любомир Минчев записаха две победи в своята група от предварителните квалификации. Те се наложиха като гост над Португалия и спечелиха у дома срещу Беларус.

 

Както е известно, първите два отбора продължават в следващата фаза. България вече е в много изгодна позиция. Тимът ни е начело в своята група без загуба, а съперниците ни все още нямат победа, но те са и с мач по-малко.

 

 

Нищо обаче не е приключило и не трябва да има никакво отпускане в отбора. Баскетболистите ни все още имат работа за вършене. Макар и малък, съществува вариант трите отбора в групата да завършат с по две победи и две загуби. Това може да стане, ако България загуби двете си останали срещи, а Португалия и Беларус си разменят по една победа в директните мачове. Тогава ще се получи тройна въртележка, която може да има неблагоприятни последици за тима ни.

 

Това обаче е черният сценарий, до който се надяваме, че няма да се стига изобщо. Победа срещу Португалия в събота ще ни осигури със сигурност класиране в следващия етап на квалификациите, а гостуването в Беларус вече ще ни интересува само заради първото място в групата. Успехът в първия мач е задължителен, защото играем пред собствена публика, а у дома и стените помагат. Евентуална грешна стъпка срещу Португалия би внесла и допълнително напрежение, което със сигурност ще се отрази при гостуването в Минск.

 

Макар и да не са в ролята на тотален фаворит, баскетболистите ни вече показаха, че са по-добри от своите съперници и само трябва да затвърдят добрите впечатления от изявите си. Момчетата са един колектив и го показват и на терена.

 

 

По време на мача с Беларус се видя също, че България не зависи само от своя лидер Александър Везенков. Най-добрият български баскетболист отново бе на ниво, но се разигра едва през второто полувреме. Въпреки това обаче, националите отново водеха в резултата.

 

Много се изговори за отсъствието на Йордан Минчев. Това обаче е решение на селекционера и никой няма право да му се бърка, поне не на този етап. Любомир Минчев вече обясни, че за всичко има причини. Рано или късно всичко ще стане ясно, а дали решението му е правилно или не, времето ще покаже.

 

В събота трибуните в „Арена Ботевград“ трябва да бъдат още по-пълни, защото баскетболистите ни се нуждаят от подкрепа. За класирането в следващата фаза на квалификациите е необходима само още една стъпка. Продължавайте все така, момчета! Всичко е във вашите ръце!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи