Девойките завършиха трети в групата след драма с продължение


Девойките завършиха трети в групата след драма с продължение
(сн. FIBA.com)
09-08-2017 20:47 | BGbasket.com

Националният отбор за девойки (18) завърши на третото място в своята група на Европейското първенство в Дъблин. Баскеболистките ни се наложиха над Финландия с 91-87 в драматичен двубой, завършил след продължение. Както вече стана ясно, България ще играе за разпределение на 9/16 място.

 

Следващият съперник на тима ни е четвъртият в група B Исландия, докато Финландия ще се изправи срещу Австрия. Двубоите са в петък.

 

Българките започнаха много добре мача, като направиха серия от 8-0. Постепенно те увеличиха аванса си и в средата на първата част той стана двуцифрен. Последва обаче спад в играта на тима ни, от който Финландия се възползва и след края на първия период България водеше само с 3 точки при 25-22. Втората част беше много оспорвана с честа смяна на водачеството, като на почивката Финландия вече беше напред с 1.

 

След паузата играта отново бе сравнително равностойна, като съперникът ни имаше минимален аванс през повечето време. България обаче съумя да си върне водачеството и преди решителния период резултатът бе 62-57 в наша полза. В заключителните минути на срещата баскетболистките ни отново допуснаха обрат. Драмата продължи до самия край, като сирената прозвуча при резултат 81-81 и мачът бе пратен в продължение. В него България показа по-здрави нерви и измъкна успеха в мача.

 

Ключова роля за победата имаше Янина Тодорова, която завърши с дабъл-дабъл от 30 точки и 10 борби. Гергана Иванова се отчете с 24 точки, Катрин Стоичкова добави 13, а Стефани Пендова вкара 12.

 

За Финландия най-резултатна бе Лота-Май Лахтинен с 22 точки. Ерина Арике отбеляза 13, с 12 е Кия Валавирта, а 10 има Сара Беджеди.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (ДЕВОЙКИ 18) - ФИНЛАНДИЯ (ДЕВОЙКИ 18)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА ДЕВОЙКИ(18) / ДИВИЗИЯ B

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА ДЕВОЙКИ (18) / ДИВИЗИЯ B

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА ДЕВОЙКИ (18) / ДИВИЗИЯ B

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА ДЕВОЙКИ (18) / ДИВИЗИЯ B

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (девойки 18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи