Иван Коцев: Напрежение има, искам да сме удовлетворени на края


Иван Коцев: Напрежение има, искам да сме удовлетворени на края
(сн. BGbasket.com)
10-08-2017 10:19 | BGbasket.com

Старши треньорът на националния отбор за момчета (16) Иван Коцев ще изведе днес своите баскетболисти за първото предизвикателство - началото на Европейското първенство в София.

 

Коцев сподели пред BGbasket.com очакванията, надеждите и целите пред тима му.

 

България (16) играе с Кипър от 18.15 в зала "Универсиада", а входът е свободен, подкрепете ги!


Генерално какви са впечатленията и резултатите от подготовката?
- Генерално подготовката протече добре, 45-50 дни не са малко време. От изходното ниво, от което тръгнахме, свършихме доста работа. Но също така имаше неща, които не успяхме да свършим. Не винаги плановете се изпълняват на 100%. Като резултати от мачовете сме доста колебливи, но предвид възрастта на състезателите е съвсем нормално. Най-важното е, че в повечето мачове играха с желание и себераздаване. Но имаше и мачове, в които бяхме меко казано апатични.

 

Има ли напрежение от факта, че сме домакини на Европейското?
- Според мен има напрежение, тъй като сме домакини на това първенство. Всеки ще иска да даде най-доброто от себе си пред погледите на роднини и приятели, а не винаги ще се получава. Разбира се, ще има и много хора, които ще чакат някоя загуба, и ще започнат да ни критикуват. Според мен всичко това може да окаже влияние върху състезателите.

 

Какво още ви се иска да бяхте свършили в подготовката и основните трудности, с които се сблъскахте?
- Със сигурност има доста неща, които бих искал да свършим, но не искам да ги коментирам. Още със желанието ми да поема отбора знаех какво ме чака и какво да очаквам от момчетата. Така че не искам да се оплаквам. Трудностите дойдоха главно на липса на концентрация и нетретиране.

 

Кои са силните страни, на които ще заложите?
- Надявам се на отборната игра и на себераздаването.

 

Има ли някаква поставена цел пред вас и момчетата? И такава от федерация, и такава, които сами сте си поставили.
- Не, нямаме поставена цел за класиране. Иска се да играем добре и да се раздаваме, да градим играчи за бъдеще. Играем мач за мач и важното е след двубоите да се чувстваме удовлетворени - играчите, треньорите и зрителите разбира се, от това, което сме показали.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: България (16)
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини