Иван Коцев: Засегнахме честта на играчите и нещата се промениха


Иван Коцев: Засегнахме честта на играчите и нещата се промениха
(сн. lap.bg)
11-08-2017 21:23 | Мария Маринова

Националният отбор за момчета (16) записа втора победа на Европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в София. Ключово за успеха срещу Дания бе силното второ полувреме, в което баскетболистите ни натрупаха разлика. Пред BGbasket.com старши треньорът на тима Иван Коцев разкри и тайната за по-добрата игра на националите след почивката.

 

„Нищо не променихме. Просто засегнахме играчите на чест. Казахме им, че не може да получават такива лесни и елементарни кошове. Само докачихме леко честта им и нещата се промениха, започнаха да играят така, както трябва.“, заяви Коцев.

 

Той обясни и причините за лекото отпускане в края на мача. „Нормално е в такива моменти, когато разликата е по-голяма, момчетата да се отпускат. Всеки малко иска да се надиграе, да се докаже пред другите. Не трябва да се получава така, защото може и да ни трябва разлика.“

 

Иван Коцев сподели и впечатленията си от следващия съперник на тима ни – Холандия. „Изключително силен отбор. Днес победиха отбора на Полша с добра разлика. Ще ни бъде много трудно.“, заяви той.

 

Мачът България – Холандия е утре в зала „Универсиада“. Двубоят започва в 18:15 часа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (16), Иван Коцев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи