Нефтохимик 2010 и Балкан без женски отбори през новия сезон


Нефтохимик 2010 и Балкан без женски отбори през новия сезон
(сн. lap.bg)
12-08-2017 14:31 | Мария Маринова

Нефтохимик 2010 и Балкан няма да имат женски отбори през новия сезон, научи BGbasket.com. Очаква се те да наблегнат на развитието на школите си.

 

BGbasket.com се свърза с ръководствата на двата клуба, за да обяснят мотивите за решенията си. Директорът на ОСК Лукойл Сашо Везенков разкри, че тимът няма да участва в първенството заради неговия формат.

 

Няма да има женски отбор, това е решението. Засега ще запазим само школата. Аз съм против този формат с четири отбора.“, заяви той.

 

Везенков бе категоричен, че това няма да се отрази по никакъв начин на подрастващите в клуба. „Ще се работи, ще си има детско-юношеска школа, ще си има финансиране, но няма да играем в такъв формат“, добави директорът.

 

Подобно на Нефтохимик 2010, Балкан също бе подал заявка за участие в първенството, ако в него няма чужденки. Президентът на клуба Михаил Михайлов обаче сподели, че на практика „зелените“ няма да имат отбор за новия сезон.

 

„Няма да участваме в първенството. Причините са, че Карина Константинова вече е в Стара Загора, Клаудия Пенкова отива в Монтана най-вероятно, а някои от момичетата са студентки. Вече няма за кого да го правим този отбор реално. Ще си запазим женската част и момиченцата, които тренират, ще продължим да работим с тях.“, заяви Михайлов.


Той разкри, че скоро решението ще бъде официално обявено. „След няколко дни ще има Управителен съвет на клуба, но тази среща е просто уведомителна и формална. Ние вече сме го коментирали, че няма да има отбор в първенството с оглед на посочените факти. Момичетата си поемат по своя път и ние искаме те да се развиват. В крайна сметка това беше целта“, добави президентът на Балкан.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Нефтохимик 2010, Балкан, Сашо Везенков, Михаил Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи