Любо Минчев: Очаквах да бъде по-трудно това лято


Любо Минчев: Очаквах да бъде по-трудно това лято
(сн. lap.bg)
12-08-2017 21:21 | Мария Маринова

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Любомир Минчев бе доволен от третата поредна победа на България. Тимът ни се наложи над Португалия по категоричен начин и се класира за следващата фаза на световните квалификации. Наставникът обаче призна, че е очаквал задачата на отбора през това лято да бъде далеч по трудна.

 

Очаквах да бъде доста по-трудно това лято, защото времето за подготовка беше по-малко. Някои играчи бяха контузени и дойдоха първия ден в недобро състояние. Притесняваше ме дали времето, което имахме, ще ни помогне да се подготвим. Някои неща бяха по-добре от миналата година, други по-зле, но да не забравяме, че този път не играем срещу Словения и Украйна. Не може да се гледа само едностранно“, заяви Минчев.

 

Той сподели и впечатленията си от двубоя с Португалия. „Радвам се, че в този мач, в който всичко зависеше от нас за класирането, момчетата направиха всичко по силите си, за да го спечелим.“

 

„Не може във всеки мач да имаме толкова висок процент стрелба. До полувремето бяхме с 62%. Основният акцент в подготовката за мача беше върху това да запазим нашата концентрация, да започнем така, както в Португалия, и да няма отпускане. Радвам се, че отборът игра добре и концентрирано, особено в началото. Направихме разлика, мачът вървеше леко и това позволи всички да вземат участие и да играят.“, добави наставникът.

 

Дебют за мъжкия национален отбор направи Йордан Минчев, а Димитър Димитров се включи много силно, след като пропусна първите двубои заради контузия. Любомир Минчев обаче сподели, че не иска да коментира всеки играч поотделно и похвали целия отбор за играта и старанието.

 

Селекционерът отвърна и на критиките по негов адрес относно състава на националния тим. „Цяло лято ме атакуват относно това кого съм извикал и кого не. Казваха, че съм викал играчи в националния отбор, които съм искал после да ги взема в Берое. Тези, които ме атакуват по този начин, членове на Управителния съвет на федерацията, да дойдат да ме извикат на следващото заседание и да говорят очи в очи.“, заяви Минчев.

 

До края на квалификациите България ще изиграе още един мач – гостуване на Беларус в Минск, като целта пред отбора остава четири победи. „Концентрацията е работа на играчите. Аз само мога да помогна. Не вярвам някой от отбора да отиде и да бъде отпуснат за последния мач. Това, което говорих от самото начало, за четири победи, ще го гоним.“, заяви наставникът.

 

„Винаги е по-хубаво, като се състезаваш някъде, да станеш първи, а не да се откажеш. Ако трябва да гледаме в коя група да се паднем и с кои противници, аз не виждам толкова голяма разлика. Между първите четири отбора и вторите няма голяма разлика в класата.“, добави той.

 

Минчев сподели, че все не знае дали Александър Везенков и Дий Бост ще могат да участват в същинските квалификации. „Не съм мислил още за това, не знам дали има и взето крайно решение дали играчите от Евролигата ще участват или не. Не съм се интересувал още. Като минат мачовете сега, ще видим какво ще стане.“, заяви треньорът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи