Димитър Димитров: Излизаме за победа срещу Беларус


Димитър Димитров: Излизаме за победа срещу Беларус
(сн. lap.bg)
12-08-2017 22:04 | BGbasket.com

Националът Димитър Димитров изигра първи мач от предварителните световни квалификации. Въпреки травмата, която имаше, той се включи много силно срещу Португалия и отбеляза 14 точки. Димитров сподели, че е щастлив, че е успял да помогне на отбора си и заяви, че тимът ни ще търси победа в последния си мач срещу Беларус.

 

„Има още един мач, който не е за подценяване. Да се надяваме, че жребият в следващата фаза ще е добър, за да можем да продължим участието си.“, заяви Димитров.

 

„В мача с Беларус излизаме за победа, какво всеки път. Надявам се да протече леко, да го спечелим и да мислим занапред.“, добави националът.

 

Той сподели и какво е състоянието му след мача. „Чувствам се малко изморен, понеже цяло лято имах проблеми с коляното. Не можах да взема пълноценно участие в подготовката. Единствено през последната седмица тренирах наравно с отбора и малко тежко ми дойде, но се радвам, че успях да помогна за тази победа.“.

 

Димитър Димитров се надява Александър Везенков и Дий Бост да могат да участват в световните квалификации. Независимо какво стане обаче, той е категоричен, че баскетболистите ще се борят до последно. „ Готови сме. Надявам се да стане така, че те да играят. Ако не, в другите отбори също ще има момчета, които ще отсъстват, така че това не трябва да ни притеснява, да ни мотивира още повече“, заяви той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Димитър Димитров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи