Александър Везенков: Надявам се да играя за България и през ноември


Александър Везенков: Надявам се да играя за България и през ноември
(сн. lap.bg)
12-08-2017 22:39 | Мария Маринова

Националът Александър Везенков си пожела да играе за България и по време на световните квалификации, които започват през ноември. Тимът ни се класира в следващата фаза след победата над Португалия днес, но все още не е сигурно дали Везенков и Дий Бост ще могат да играят в следващите мачове. Причината е, че от Евролигата обмислят да забранят на играчите, които участват в нея, да се състезават и за националните си отбори по време на квалификации.

 

„За мен най-хубавото е това, което се случи след мача. Толкова много деца ни чакаха за един автограф и за една снимка - затова играем баскетбол. Затова дойдох и се надявам да дойда и ноември, защото много ми се играе. Имах един тежък сезон, по време на който не се радвах на баскетбола. Тук обаче, както и аз, така мисля, че и моите съотборници, се радваме на всичко, което правим. Но да не забравяме, че има още един мач.“, заяви Везенков.

 

Баскетболистът все пак да надява на положителна развръзка относно бъдещото му участие в националния тим. „Не зависят много неща от нас. Надявам се това да приключи, защото всеки един състезател иска да играе за националния отбор и пред своите фенове. Да, баскетболът вече е бизнес, но не трябва да забравяме важните неща и за какво играем. Мисля, че и ноември месец ще стане, както трябва.“

 

„Кой не иска да играе срещу отбори като Сърбия, Франция и Испания насред „Арена Ботевград“? Мисля, че тогава можем и да напълним залата. Искам да благодаря на феновете, които дойдоха днес и предишната събота да ни гледат, защото без тяхната подкрепа нищо нямаше да се получи така.“, добави той.

 

Везенков сподели и какво е мотивирало него и съотборниците му преди мача с Португалия. „Харесва ми, че не сме отпуснати и че се концентрирахме максимално. Мисля, че ни помогнаха малко и португалците, които мислеха, че могат да дойдат тук и да ни победят. Това ни мобилизира още повече. Браво на всички – на треньорския щаб, на играчите, на всички, които се грижат за нас.“

 

„Мисля, че това, което спечели мача, е успешното начало. Това се отрази на самочувствието им. След това ние играхме малко по-освободено. Доиграхме мача, но го направихме по хубав начин, а не както в Португалия.“, каза още той.

 

За пореден мач баскетболистите ни показаха много точен мерник от далечно разстояние. „Това е стилът ни на игра. Има много национални и клубни отбори, които играят така.“, коментира Везенков и добави: „Опитваме сме да сме агресивни в защита. Знаем, че при пет на пет нямаме тази класа, която имат други държави и затова се опитваме да играем малко по-освободено с повече стрелба. Трябва обаче да сме готови, като не влезе тя, да имаме и план Б.“

 

Искаме четири от четири и да станем първи. Не знам дали има някакво значение за следващия жребий, но е добре за наше самочувствие. Както казах и преди месец, всички сме далеч от семейството, от деца, жени, приятелки. Ние сме тук, за да направим това нещо и трябва да даваме 100% и за тях, и за който идва в залата, и за нас. Не мисля, че ще се отпуснем точно преди последния мач.“, завърши Везенков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи