Ясен е съставът на Берое Стара Загора за новия сезон


Ясен е съставът на Берое Стара Загора за новия сезон
16-08-2017 12:18 | Иван Вълчанов

От ръководството на Берое Стара Загора обявиха за BGbasket.com състава на тима за новия сезон. Той ще бъде млад, без чуждестранни състезателки. Тимът ще играе в женското първенство на България и за втори пореден сезон в Адриатическата лига за жени.

 

Тимът привлича две баскетболистки от Нефтохимик 2010, който няма да има женски отбор през новия сезон – Габриела Костова и Теодора Динева. В родния си град се завръща и Виктория Иванова, която играеше за Славия. В състава ще бъдат още Карина Константинова (пристигаща от Балкан), Гергана Иванова, Стефани Пендова (Славия), Габриела Николова, Ралица Нанева, Евгения Нацкина (Септември 97), Ивона Илиева (Септември 97), Петя Бояджиева (Хасково 2012), Александра Петрова (Септември 97) и Гергана Гочева (Асеновец 2005). В момента се водят преговори с още една състезателка.

 

Отборът ще започне подготовка за новия сезон на 1-ви септември.

 

Ето какво каза за BGbasket.com изпълнителният директор на клуба Иван Николов относно треньорското ръководство и развитието на школата: „Начело на отбора остава Таня Гатева, а консултант ще бъде най-добрият треньор в България – Георги Божков. С подрастващите ще работят и още нови треньори, като смятам, че до две години нашият клуб ще се превърне в най-добрата школа в България. За първи път ще имаме отбори във всички възрасти за подрастващи, а треньорите са Ирина Губа, Константин Боев, Алекси Алексиев и Анна Римпова, която от играч става треньор.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи