Момичетата (16) започват европейския си поход днес


Момичетата (16) започват европейския си поход днес
17-08-2017 09:30 | BGbasket.com

Националният отбор за момичета (16) започва днес участието си на Европейското първенство в Дивизия B. Шампионатът ще се проведе в Скопие.

 

Първият мач на тима ни е срещу Финландия днес от 15:15 часа. Другите ни съперници в групата са Естония, Норвегия и Португалия.

 

Старши треньор на националния отбор е Десислава Ангелова. Тя се спря на следните 12 момичета, които ще защитават националната фланелка: Константина Какогиани, Валентина Горанова, Анна Петкова, Християна Николова, Ивана Николова, Габриела Влахова, Анна Стоянова, Илияна Георгиева, Ванеса Маринова, Анастасия Калева, Десислава Кантарджиева и Микаела Дамянова.

 

По време на подготовката България изигра четири мача, в които записа една победа и две загуби срещу Македония, както и едно поражение от Израел. Десислава Ангелова оценява малкото изиграни контроли като минус, но се надява това да не окаже негативно влияние върху представянето на отбора.

 

Силно впечатление направиха усилията на треньорския щаб да сплоти момичетата преди началото на шампионата в Скопие. В моментите, в които нямаше тренировки, Ангелова и нейните помощници организираха всякакви приятни занимания за отбора. Баскетболистките посещаваха исторически забележителности, играха народни танци и разпускаха с българска музика.

 

Когато се завърна в България, Десислава Ангелова си постави за цел да вдъхне самоувереност на състезателките. Дали е успяла или не, предстои да видим. Както и тя самата казва обаче, когато се бориш до последно, няма за какво да съжаляваш.


Успех, момичета!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (момичета 16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи