Тити Папазов: Ще сме щастливи с Кръстанов да опровергаем критиците


Тити Папазов: Ще сме щастливи с Кръстанов да опровергаем критиците
19-08-2017 11:25 | Меридиан мач

Вчера публикувахме интервю с Йордан Колев на в. "Меридиан мач" относно транфера на Кръстан Кръстанов в Левски 2014. На страниците на вестника старши-треньорът и президент на "сините" отговори на Колев. Ето какво каза той:

 

Най-лошият вариант за Кръстанов ли е Левски, г-н Папазов?

- Аз и моят екип силно се надяваме и ще сме щастливи да опровергаем г-н Колев. Ако той успее при нас, ще е добре както за него и клуба ни, така и за целия български баскетбол. Право на мнение има всеки, но никой към този момент не може да каже какво ще се случи. Според мен най-лошият вариант бе Кръстан да остане в ЦСКА, тъй като в ЦСКА няма мъжки отбор. Идвайки при нас той доказа, че за него парите не са важни, тъй като отхвърли близо три пъти по-голяма оферта от Берое. Към безспорните качества на Любо Минчев върви и титлата „национален треньор“, която е доста примамлива за младите играчи. Но на този етап Кръстанов не се вписва в схемата на Берое, тъй като там ще се гонят финали и титли със силни и доказани имена. Такава е логиката. Затова смятам, че тяхното предложение бе просто анти Левски.

 

- Готов ли е Кръстанов за мъжкия баскетбол?

- Още не е готов. Но искам ясно да подчертая, че това не е някакво мое гениално решение. Заради ограниченото финансиране ние сме принудени да разчитаме на млад състав. След два сезона при нас Йордан Минчев подписа с Фенербахче. Следващите, които ще отидат навън са Алипиев и Кръстанов. Той ще има възможност да играе и да пробива. Времето е пред нас. Имаме три години, в които да докажем пред родителите му, че те и синът им са взели правилно решение. Предизвикателство и мотивация е за нас да оправдаем доверието и критиците.

 

- Кога за първи път говорихте с ЦСКА за него?

- На 10 юни се обадих на Роберт Гергов. Кръстан е състезател на ЦСКА, а от 10 юни до 11 август никой не му се обажда от клуба, за да го попита и да му разкаже за офертите и да обсъди нещата с него. В това се различаваме - във философията, в начина на управление... Сега едва ли не излиза, че ние трябва да се чувстваме виновни, че сме се възползвали от клауза в договора на играча. Ако с мой баскетболист се случи нещо подобно, аз ще изровя земята, за да оправя нещата. За Данчо Колев няма никога да кажа лоша дума, защото за мен той е един от най-добрите баскетболни треньори. Но няма да позволя да се изопачава истината и да ме изкарват неморален. Не съм имал нищо общо с ЦСКА, когато клубът е подписвал с Кръстан, както и с условията по контракта. Подобни нападки обаче ме амбицират. Ще надвия обидата и аматьорството и няма да влизам в тази спирала на отмъщение. Аз не давам квалификации и не коментирам чужди грешки, но всички взети заедно нямат моите успехи. Пожелавам им да изживеят всички мои мигове - и нагоре, и надолу. Но, за да критикуваш и да даваш морални оценки, трябва да си безупречен.

 

- Да завършим с нещо позитивно, а именно представянето на националния отбор...

- Имаме шанс за нещо още по-голямо. Вярвам в това. Да, играхме с 12-те най-слаби отбори, но показахме изключително класна игра. Трябва да сме горди. Химията, която Любо Минчев направи вътре е безценна. Научка ваксата. Надявам се да сме в група с Румъния в следващата фаза.

 

Папазов категорично отрече обвиненията, че е кадрувал в Лукойл Академик. „Едва ли на Валентин Златев му е станало много добре от тези твърдения. Драшко Проданович си тръгна от Правец през октомври 2003-а, а аз бях назначен за треньор на 4 август 2004-а. Трябва да съм бил някакъв факир, че да кадрувам 10 месеца преди да заема поста. А относно началото на работата ми в Левски - това бе неизбежно. Така се стекоха нещата. Щяха да ме махнат при две загуби, но записах 15 поредни победи и ме оставиха. Имах много добри играчи зад себе си и съдбата ми се отблагодари.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тити Папазов, Йордан Колев, ЦСКА, Левски 2014, Кръстан Кръстанов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи