Бостън изважда номера на Пол Пиърс от употреба през февруари


Бостън изважда номера на Пол Пиърс от употреба през февруари
19-08-2017 21:41 | BGbasket.com

Ръководството на Бостън Селтикс обяви, че ще извади номера на една от легендите на тима Пол Пиърс. Потникът с №34 на „келтите“ ще бъде окачен на стената на 11 февруари по време на домакинството на Кливланд.

 

„В момента, в който бях избран от Бостън в Драфта през 1998 г., знаех, че ставам част от един от най-историческите клубове в НБА“, споделя Пиърс и добавя: „В продължение на 15 години играх в ТД Гардън, гледайки към екипите на някои от най-великите състезатели в този спорт – Ръсел, Бърд и Коуси. Да стоя до тези имена е огромна чест. Винаги съм казвал, че ще бъда „келт“ за цял живот и сега това наистина се случва“.

 

Преди месец Бостън обяви, че баскетболистът се завръща в клуба, след като за последно носи екипа на ЛА Клипърс. По този начин той ще може да се оттегли като играч на отбора, в който прекара първите 15 години от кариерата си.

 

Пол Пиърс се превърна в легенда на Бостън, като имаше основен принос за спечелването на шампионската титла през 2008 г. Силните му изяви не останаха незабелязани и той бе избран за Най-полезен играч през същата година. Пиърс десет пъти е участвал в Мача на звездите в НБА и е отбелязал впечатляващите 26 397 точки в лигата през цялата си кариера.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Бостън, Пол Пиърс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи