Монтана 2003 започна подготовка


Монтана 2003 започна подготовка
(сн. BGbasket.com)
21-08-2017 12:48 | Ваня Николова

Монтана 2003 започна подготовка за новия сезон. Баскетболистките на Стефан Михайлов се събраха тази сутрин на изкуствения терен на стадион „Огоста”, където стартираха с тренировки.

 

„Общо взето започваме със същия съста. Най-хубавото е, че успяхме да запазим 80 процента от състава. От миналата година липсва Шарел Алън, която спря да се състезава и продължава като треньорка, и Лиза Бърджис, която като че ли не можа да се впише в нашия състав. Запазихме основата. С момичета, които са 3-4 години заедно, продължаваме отново в Монтана. Към тях успяхме да прибавим Мария Желязкова, Клаудия Пенкова, която идва от Балкан Ботевград, младо момиче. И за Адриатическата пристигат Милана Живадинович от Партизан Белград и Сара Бут, която в Европа е играла в Полша. През последните две години е играла в тима на Казан, а в момента играе в австралийското първенство. Те ще се присъединят към отбора другата седмица”, съобщи Стефан Михайлов. Той коментира и решението на федерация през новия сезон да няма чужденки.

 

„Ние бяхме готови за всякакви опции. Нашата позиция беше такава, че не е нормално да играем в първенство от 3 или 4 отбора. Реално само един отбор беше за чужденки – този на Хасково. Целта е да се даде максимално шанс на всички млади баскетболистки. Обикновено имаше интересни първентва с 3,4 или 5 отбора с чужденки, но във всеки отбор влизаха по 2 или 3 българки, общо около 15. Сега като влизат по 10 българки, означава, че ще играят по 100-ина българки в първенството, което е шанс за младите. Но както федерацията показа отношение към младите баскетболистки, сега те трябва да покажат отношение към баскетбола и да успеят да оползотворят този подарък”, коментира треньорът на Монтана.

 

„Правилникът е такъв, че дори чужденки да получат българско гражданство, те се броят за чужденки няма как да стане. В момета има 2 или 3 момичета с български паспорти, но те, според наредбите на федерацията, се броят за чужденки. Това нещо не може да се изроди както много неща се израждат в държавата”, добави специалистът.

 

„Имаме нов треньор в отбора – Венислав Наумов, който миналата година работеше с волейболния отбор на Монтана и в момента работи с националния отбор по волейбол мъже, ще бъде към нашия отбор. Това е едно от нещата, което ни липсваше. Ще имаме кондицинен треньор”, съобщи Михайлов.

 

 

„Изцяло ще бъдем в Монтана. На 9 и 10 септември ще играем контроли с Цървена звезда в Монтана. На 17-и имаме мач за супекупата в София с Хасково. От 22 до 24 сме на международен турнир в Левкада с гръцки, български, сръбски и унгарски отбори. Това пътуване до Гърция ще го съчетаем с контрола с ПАОК Солун на 24 или 25 септември. На 4 октомври ни е първият мач в Адриатическата лига. За българското първенство се приемат заявки до края на тази седмица. Ще стане ясно броят на участващите отбори и ще се определи и форматът. Очаквам в средата на октомври да започене и българското първенство”, завърши Стефан Михайлов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи